Skupština Sportskog saveza Općine Tešanj

Dana 26.03.2015 godine sa početkom u 15,00 sati u Sali općine Tešanj održana je redovna izvještajna Skupština Sportskog saveza općine Tešanj.

Skupštini je pored 18 delegata iz klubova članica Saveza prisustvovala  predstavnica Općine Tešanj, pomoćnik Načelnika gosp. Azra Muslija, sportski novinari Senad Durkalić ( Radio ZOS), Halid Fejzić (Smart TV) i drugi gosti.

Skupštinu je uspješno vodio predsjednik Skupštine sportskog saveza općine Tešanj, Refik Ćusto dok je zapisničarski dio posla odradio generalni sekretar Sportskog saveza Mirsad Srkalović.

Skupština je razmatrala više tačaka usvojenog dnevnog reda među kojima izdvajamo:

  • Usvajanje zapisnika sa prethodne Skupštine,
  • Izvještaj Nadzornog odbora,
  • Izvještaj o radu Upravnog odbora i Finansijski izvještaj za 2014 godinu,
  • Usvajanje plana rada i finasijskog plana za 2015 godinu,
  • Izbor predsjednika Upravnog odbora, zamjenika predsjednika i člana Nadzornog odbora,
  • Razno.

Nakon sporovedenih rasprava od strane delegata Skupštine po dnevnom redu, sve tačke dnevnog reda usvojene su jednoglasno, uz proširivanje Plana rada za 2015 godinu sa dodatnim prijedlozima delegata.

Dosadašnji predsjednik Upravnog odbora gosp. Sead Korajlić je zbog  svog trenutnog zdravstvenog stanja onemogućen da obavlja svoju poziciju predsjednika Upravnog odbora u  Sportskom savezu.

Za novog predsjednika Upravnog odbora Sportskog saveza općine Tešanj jednoglasnom odlukom prisutnih delegata izabran je Besim Sejdić ( USR Blinker Kalošević-Tešanj ), dok je za njegovog zamjenika imenovan Izudin Ibrahimkadić ( NK Tošk ), za člana Nadzornog odbora imenovan je Dževad Bekrić ( NK Pobjeda ).

Prisutnim delegatima se obratio novoizabrani predsjednik Sportskog saveza Besim Sejdić koji se tom prilikom zahvalio na ukazanom povjerenju i zatražio veći angažman i učešće svih sportskih kolektiva na području općine Tešanj u misiji razvoja sporta općine Tešanj kao masovne fizičke kulture u narednom periodu.

Isti se ukratko osvrnuo na planirane aktivnosti Sportskog saveza u 2015 godini među kojima je istakao da su u  u toku aktivnosti oko izrade Strategije razvoja sporta Općine Tešanj i da ista treba biti finalizirana do kraja juna mjeseca ove godine, zatim da je u toku izrada Web stranice Sportskog saveza općine Tešanj koja će sadržavati informacije o svim sportskim klubovima, ligaškim takmičenjima, tabelama i rezltatima, KUP takmičenjima i turnirima na području općine Tešanj.

Na kraju novizabrani predsjednik Sportskog saveza je istakao da je kancelarija saveza dostupna kao servis za sve  klubove i sportiste općine Tešanj svaki radni dan od 08,00 do 12,00 sati.

Sjedište kancelarije Sportskog saveza općine Tešanj je u prostorijama Doma kulture  u Tešnju.

Rad Skupštine završen je u 16,10 sati.

Loading