“KVADRAT ZA BORAC”

Bliži se kraju akcija “KVADRAT ZA BORAC” koju su, krajem prošle godine, pokrenuli aktivisti i članovi FK “BORAC” Jelah. U nastavku tekst i foto Fahrudina Hrvića, Antena Radio:

“Ni temperatura od 30 stepeni ne sprječava da se izvrše radovi na izgradnji novog terena sa umjetnom travom na stadionu “Šibovi” u Jelahu. Akcija “KVADRAT ZA BORAC” koja je pokrenuta pred sami kraj prošle godine, ovih dana je pri samom kraju. Ostalo je još malo radova, a to je još jedan sloj pijeska, ograda, rasvjeta i postavljanje same trave.

Ono što moramo reći da je zahvaljujući mnogim dobrim ljudima ovih dana, donacija u vidu materijala, šljunka i dr. u akciju su donirali “Inžinjering” sa cca 1.500,00 KM (šljunak) “Viale” Jelah sa cca 1.500,00 KM (prijevoz), “Inter” Ljetinić  2.500,00 KM (materijal) SZR “Kocka” Ljetinić i Fahko Bobarić, te su uštedom novca pri izgradnji sa umjetnom travom direktno omogućili da se ti novci ulože u izgradnju drenaža pomoćnog terena, što je, kako bi se u narodu reklo, “PUNI POGODAK”. Rezultat akcije u koju smo svi zajedno mnogo uložili mogao bi biti veći nego što smo i pomislili da će biti.

Teren sa umjetnom travom dimenzija 42 x 22 metra, rasveta i ograda koju je donirao g-din Vlado Mandić u vrijednosti od 4.500,00 KM. Na proljeće bi mogli imati spreman i pomoćni teren koji će aBd biti urađen sa drenažama, tako da će FK “BORAC” imati dva terena. Moramo pohvaliti sve ljude koji su bili dio ove akcije, a naravno i Upravu Kluba koji su u finišu povukli poteze vrijedne divljenja.

Jedva čekamo završetak ove akcije i zajedničko druženje prilikom otvaranja ovog terena, gdje je planirano da se pozovu svi oni koji su učestvovali u akciji “KVADRAT ZA BORAC”. Na kraju samo da kažem “U ŽIVOTU JE VAŽNO BITI BORAC”. (A.S.)”borac1borac2

borac3

 

 

Loading