NAJAVLJUJEMO: 26. septembra – 3. “Sportzdk Tešanj 2015. Volleyball Open”!!!

Za ljubitelje odbojke prenosimo tekst objavljen na stranici www.sportzdk.ba:
Turnir za odbojkašice kojeg uz podršku Općine Tešanj zajednički organizuju ŽOK “Tešanj” portal Sportzdk.ba, odnosno Udruženje “Sport Media” održat će se u subotu, 26. septembra 2015. godine u dvorani Sportsko – rekreacionog centra “Tešanj”.

Učesnici završnice 1. "Sportzdk Volleyball Open-a"

Učesnici završnice 1. “Sportzdk Volleyball Open-a”

 

Udruženje “Sport Media” čiji je cilj promocija sporta i rekreacije u sklopu čijih aktivnosti uređujemo i web stranicu www.sportzdk.ba i ove godine organizovat će turnir za odbojkašice pod nazivom“Sportzdk Tešanj 2015. Volleyball Open”. Iz samog naziva može se zaključiti kako će predstojeći turnir biti održan u Tešnju, prelijepom gradu na sjeveru Zeničko – dobojskog kantona. Nakon dva uspješno organizovana “Sportzdk Volleyball Open-a” u Zenici, s ciljem promocije odbojke i sporta uopće, odlučili smo ovu vrhunsku manifestaciju pokloniti Tešnju. U tome su nas podržali prije svih načelnik Općine Tešanj gospodin Suad Huskić i Ženski odbojkaški klub “Tešanj” na čelu sa njegovim prvim čovjekom gospodinom Izetom Mandžukićem.
www.sportzdk.ba. Turnir za odbojkašice kojeg uz podršku Općine Tešanj zajednički organizuju ŽOK “Tešanj” portal Sportzdk.ba, odnosno Udruženje “Sport Media” održat će se u subotu, 26. septembra 2015. godine u dvorani Sportsko – rekreacionog centra “Tešanj”.

Odbojkašice Bimal Jedinstva i BL Volleya igrale su u finalu 2. "Sportzdk Volleyball Open-a"

Svoje učešće na 3. “Sportzdk Tešanj 2015.Volleyball Open” turniru potvrdile su ekipe ŽOK “Bimal Jedinstvo” iz Brčkog, aktuelni prvak i pobjednik Kup-a BiH, OK “Kula Gradačac” iz Gradačca, član Premijer lige BiH, UOK “BL Volley” iz Banja Luke, član Premijer lige BiH i naravno klub domaćin ŽOK “Tešanj”, član Prve lige FBiH.
Cilj organizacije turnira je promocija i razvoj odbojkaškog sporta u Bosni i Hercegovini, posebno na području tešanjske regije. Pripreme za organizaciju turnira su u toku i vjerujemo da će grad Tešanj biti odličan domaćin, a da će posjetioci koji su nam se najavili iz skoro cijele BiH, uživati u igri najboljih odbojkaškica u našoj zemlji“, kaže Izet Mandžukić,predsjednik Organizacionog odbora turnira.
Pobjednici dva prethodna „Sportzdk Volleyball Open-a“ bile su ekipe ŽOK Igman sa Ilidže i ŽOK Bimal Jedinstvo iz Brčkog.

Početak 3. „Sportzdk Tešanj 2015. Volleyball Open-a“ planiran je za 10 sati. Očekuje se i dolazak velikog broja odbojkaških radnika iz BiH i regiona, kao i prisustvo čelnih ljudi Odbojkaškog saveza BiH, kao i entitetskih odbojkaških saveza. Svakako, o novim detaljima vezanim za turnir narednih dana ćemo Vas redovno informisati na stranicama našeg portala ali i putem ostalih informativnih medija.

58

Loading