Vikend sa FK “Borac” Jelah

Subota i nedjelja nam donose vrlo zanimljiv vikend, a takmičarske ekipe FK “BORAC” Jelah u ova dva dana odigraće čak šest utakmica.
U subotu naši predpioniri i pioniri putuju u Žepče kod odličnih ekipa NK Don Bosco, ali i pored toga što su domaćini blagi favoriti naši najmlađi takmičari će dati sve od sebe kako bi se u Jelah vratili sa punim plijenom.
Utakmice se igraju u 09.45 i 10.45 sati.
Istog dana u subotu u 16.30 na stadionu Šibovi u Jelahu seniori Borca igraju prvu utakmicu u sezonio 2015/2016 na domaćem terenu.
U goste im dolazi ekipa Krivaje iz Zavidovića i nadamo se da će na krilima visoke pobjede u prošlom kolu naši seniori upisati svoju drugu pobjedu u sezoni i slaviti sa svojim vjernim navijačima.
Ovim putem pozivam sve naše navijače da stanu uz ovu mladu ekipu i da navijanjem na Šibovima opravdaju ugled koji vlada u savezu da su jedni od najboljih i najvjernijih navijača u ligi.
U nedjelju takođe na stadionu Šibovi u Jelahu kadeti i juniori Borca će ugostiti kvalitetne ekipe svojih vršnjaka iz Foče.
Kadeti Borca i Sutjeske su na drugom i trećem mjestu na tabeli, sa istim brojem bodova, i to je znak da naši kadeti trebaju dati sve od sebe kako bi upisali novu pobjedu i ostali u utrci za vrh tabele.
Juniori Borca i Sutjeske su trenutno na devetom odnosno dvanaestom mjestu, i nadamo se da će naši juniori poslije ove utakmice, i nadamo se pobjede povećati svoju bodovnu razliku nad svojim nedjeljnim suparnicima.
Ne trebam ni govoriti od kakvog je značaja da na ove dvije utakmice dođe što više naših navijača i da pomognu našim kadetima i juniorima da ponovo sa uspjehom i ponosom slave ime našeg kluba i Jelaha širom Bosne i Hercegovine.
Poslednja utakmica naših takmičarskih ekipa ovog vikenda odigraće se u Gradačcu gdje će naše djevojke odigrati utakmicu drugog kola Prve ženske lige FBiH grupa Sjever.
Poslije vrlo teškog prvog kola, u kojem su oslabljenje neigranjem nekoliko igračica protiv veoma kvalitetnog protivnika upisale poraz vjerujemo kako će naše djevojke u Gradačcu pokušati doći do sva tri boda i dobrom i kvalitetnom igrom upisati prvu pobjedu u novoj sezoni.
Svim našim ekipama želim puno sreće i što više bodova u vikendu pred nama.
Nažalost nemam slike od ekipa predpionira i pionira u novoj sezoni, ali i to ćemo prvom prilikom ispraviti.

Tekst i foto: Jasko Sadiković

Borac2

Borac1

Borac3

borac4

Loading