ŽKK Tešanj na turniru u Konjicu

Ženski košarkaški klub Tešanj u naredna tri dana nastupa na prestižnom turniru “WOMAN KONJIC CUP”. U nastavku tekst Senada Durkalića koji je razgovarao sa upravom, trenerima i igračicama ovog kluba:

“ŽKK Tešanj sa sve četiri selekcije nastupa od danas na Medjunarodnom košarkaškom turniru u Konjicu. Tešanjke su pored domaćina najzastupljenije na turniru, što potvrdjuje ambicije kluba ali i orijentaciju, da se hijerarhijski stvara ekipa za velike domete. U-16 je član najelitnijeg razreda BiH u košarci (jedinstvena državna liga) i u prošloj sezoni je za samo dvije godine postojanja stigla do 5 mjesta.
2 Ove godine, dolaskom trenera Maida Jabandžića očekuje se i koja stepenica više. Poziv na turnir u Konjic je proizašao upravo iz dobre saradnje dva kluba kroz prvenstvene utakmice ali i medjusobne turnire. U klubu svi razmišljaju na pravi način (od predsjednika Ekrema Spahića, Saše Turkovića, koordinatora trenera Ekrema Ibrahimovića i ostalih) vidi se već na prvi pogled. Treninzi redovni, stručan rad na visokom nivou, ali i sjajna logistika.

1

Firma ART najveći sponzor a djevojčice iz ŽKK Tešanj jedine u ligi nose na dresovima i svoja imena (pored sponzora i imena kluba) što je sklono tek Evropskim standardima. Na taj način olakšaju posao i nama novinarima prilikom praćenja utakmica uživo ali i afirmišu vlastite košarkaške domete. Ovih dana firma ART je za svoje štićenice izradila i specijalne prsluke (za sve uzraste), što će im biti velika pomoć u hladnim vremenima koja će uskoro stići.

6

Ljetos su sve selekcije imale zajedničko druženje (sa novinarima i upravom kluba) na Tešanjskom izletištu Kiseljak.

3

Pune snage, želje za košarkaškim nadmetanjima otisnule su se u Konjic odakle očekujemo lijepe vijesti, bez obzira što učestvuju i ekipe iz Crne Gore, Hrvatske, Slovenije i BiH. Sretno djevojčice!”   457

Loading