Nogomet: rezultati.

Za vikend su igrane utakmice 11. kola Druge lige FBiH – grupa “Centar”. U subotu je naš “Borac” na “Šibovima” deklasirao goste iz Ilijaša, rezultat je glasio 4:0. Golove su postigli: Hodžić, Buljubašić (iz penala), Mudrov i Žižo. Pred sami kraj susreta gosti su imali priliku da makar ublaže poraz ali su promašili sa bijele tačke. Ekipa naše “Pobjede” sa Tešanjke poražena je u Župči od odlične ekipe NK “Mladost” rezultatom 2:0. “TOŠK” je u ovom kolu bio slobodan. Zanimljivo je bilo i kod komšija u Usori gdje je u goste stigla dosad neporažena ekipa, “Radnik” iz Hadžića. Usora je do 70 minute vodila sa 3:2. Gosti su imali i penal, a na kraju napravili i incident, pa je sudija Adnan Isović koji je odlično vodio ovaj meč zbog napada od strane jednog igrača Radnik prekinuo susret.

Ostali rezultati 11. kola: Zavidovići: Krivaja – Bosna Sema 1:1, Breza: Rudar – Žepče 2:5, Hrasnica: Famos – Azot 1:1, Rudar Zenica – Natron 0:3.

Poredak: Na tabeli i dalje vodi TOŠK sa 22 boda, Radnik ima 19, Borac Jelah i Žepče po 18, Mladost, Famos i Bosna Sema po 17, Natron 15 bodova itd.

tabela

 

Jučer su odigrane i utakmice 9. kola Kantonalne nogometne lige ZDK. U komšijskim derbijima uspješniji su bili domaćini. Napredak je pobijedio Proletera, a Zmaj Kosmosa. Fortuna je kao gost u Maglaju deklasirala Moševac te nagovijestila naslov jesenjeg prvaka. Borac iz Tetova je u Kosovi pokupio bodove a i Stupčanica kod kuće.

Rezultati: Olovo: Stupčanica – Gradina 2:0, B. Mahala: Zmaj – Kosmos 3:0, Maglaj: Moševac – Fortuna 0:5, Šije: Napredak – Proleter 3:2, Kosova: Vis – Borac 0:1. Slobodna je bila NK Nemila.

Poredak: Fortuna 20 bodova, Napredak 18, Stupčanica 16, Kosmos 16, Zmaj 15, Borac 14, Proleter 13, Nemila 9, Vis 6, Gradina 3, Moševac bez bodova.

 

Da napomenemo da se sutra (utorak) igra zaostala utakmica 3. kola Prve ženske lige FBiH, između FK “Borac” iz Jelaha i ŽNK “Čelik” iz Zenice. Utakmica počinje u 14:00 sati.

Loading