Odlična atmosfera u nogometnoj reprezentaciji BiH pred utakmicu sa Velsom!

Prenosimo utiske sa treninga naših reprezentativaca u Zenici kojima se jučer kasno poslijepodne pridružio i Edin Džeko.

Kapiten bh tima je nakon povrede obavio neophodne preglede i terapije u Rimu, a sa posebim programom rada će nastaviti i na pripremama u Zenici.

dzeko

Selektor Mehmed Baždarević sada ima sve pozvane igrače na okupu i bez obzira na probleme sa povredama svi su u konkurenciji za predstojeće utakmice sa Velsom i Kiprom. Kad je riječ o zdravstvenom biltenu ostalih reprezentativaca, Senad Lulić je imao probleme sa stražnjom ložom, ali je sada dobro i bez problema odrađuje sve što se od njega traži. Ermin Zec i Sead Kolašinac nastavljaju sa terapijama, nakon što su se žalili na probleme za leđima (Zec) i bolove u predjelu Ahilove tetive (Kolašinac), a da li će moći nastupiti biće odlučeno u petak nakon službenog treninga. Za sada selektor računa na sve igrače. „Kolašinac i Zec su došli sa lakšim povredama. Na terapijama su i učinićemo sve da budu spremni za subotu. Večeras će biti pošteđeni, a u petak ćemo o njima donijeti konačnu odluku“, rekao je prije početka treninga selektor Mehmed Baždarević.

trening

Na pitanje novinara iz Velsa da li je njihova reprezentacija iznenađenje kvalifikacija, Baždarević je odgovorio: „Vels nije iznenađenje. To je nacija koja voli i ulaže u fudbal. Riječ je o kvalitetnoj reprezentaciji. Ipak se nadam da će ovog vikenda oni nama čestitati na pobjedi.“

Predstavnicima medija su se obratili i reprezentativci Ervin Zukanović i Edin Višća.

„Očekivanja su visoka i svi želimo da ostvarimo dobar rezultat. Sve reprezentacije imaju određeni kvalitet, pa tako i Vels. Međutim, mi moramo gledati na sebe, pristupiti utakmici maksimalno ozbiljno i nametnuti svoju igru kako bismo osvojili tri boda“, rekao je Zukanović, a osvrnuo se i na nedavnu povredu: „Prošlo okupljanje sam izostavljen zbog povrede. Sada sam se oporavio, igrao sam za svoj klub. Spreman sam i na raspolaganju selektoru za utakmice koje su pred nama.

Višća smatra da se protivnik može opredjeliti za defanzivnu igru: „Očekujem da pobjedimo. Protivniku je dovoljan bod i možda će doći da se brane. Nama je u opticaju samo pobjeda i moraćemo pristupiti agresivno i maksimalno angažovano. Atosfera u ekipi je odlična. Loša stvar je što ima nekoliko povrijeđenih igrača, ali svi koji budu u sastavu u subotu će dati sve od sebe da pobijedimo.“trening1

 

Izvor: sportzdk.ba

Loading