Ragbi klub “TRK” Tešanj u Derventi.

Ovog vikenda je naš Ragbi klub “TRK” gostovao u Derventi, kod Ragbi kluba “Gladijator”, u okviru 6. kola državnog ragbi prvenstva BiH.

Bila je ovo izuzetno teška utakmica za obe ekipe i po jako teškim vremenskim uslovima, ali je domaća ekipa bila uspješnija i na kraju je rezultat glasio 30:7.

“Teški uslovi nisu dali ni jednoj ekipi da pokaže svoj maksimum, međutim velika želja, motivacija i svakodnevno treniranje donijeli su pozitivan rezultat mojim momcima”, izjavio je trener RK “Gladijator” Radomir Petković te dodao da je njegova ekipa ponovo pokazala da su kolektiv za primjer i pohvalio sve igrače koji su nemogućim uslovima dali svoj maksimum. “Želio bih da se zahvalim ekipi iz Tešnja na fer i korektnoj igri, kao i svim našim građanima koji su po kišnom vremenu došli da nas podrže”  a to nam daje  motiv da još jače i više treniramo”, zaključio je trener domaćih.

Trener RK “TRK” Safet Ćerim je kratko obrazložio da zbog veoma loših vremenskih uslova i stanja terena koji je bio gotovo neuslovan za bilo kakvu igru, bilo teško pokazati sportsko znanje i umijeće ove igre.

Nadamo se da će naši ragbisti imati više sreće u narednom kolu koje se odigrava 25. oktobra i u kojem u naš Tešanj dolazi jaka ekipa Ragbi klub “Čelik” iz Zenice.

Loading