Druga liga FBiH grupa Centar – 15. kolo.

Ovog vikenda igraju se utakmice poslednjeg, 15. kola Druge lige FBiH – grupa Centar, u kojem ćemo gledati veliki vječiti derbi naših ekipa NK “TOŠK” i FK “Borac”.  Utakmica se igra u subotu, 14.11.2015. godine, na stadionu “Šibovi” u Jelahu, sa početkom u 13:30 sati.

Obe ekipe imaju pregršt motiva i želje za pobjedom i nadamo se da ćemo u subotu gledati pravu derbi utakmicu, sa puno borbe, trke, dobrih prilika i naravno, golova.

“Borac” se trenutno nalazi na 4. mjestu na tabeli sa 21 sakupljenim bodom, a u dosadašnjih pet domaćih utakmica ima svih pet pobjeda i jedina je ekipa u ligi koja nema kiksa na domaćem terenu.

Sa druge strane “TOŠK” se prije poslednjeg kola nalazi na drugom mjestu na tabeli sa 26 bodova, trenutno je u promjenljivoj formi, ali je sigurno da će u  utakmicu ući maksimalno motivisani.

Naravno da ova utakmica neće biti kao ostale, da će momci iz obe ekipe dati svoj maksimum i više od toga, jer ovo je utakmica od posebnog značaja i za igrače i za klubove a posebno za navijače.

Sigurni smo da ćemo, pored beskompromisne ali fer borbe na terenu, vidjeti i žestoko i glasno navijanje na tribinama, bez nesportskog ponašanja navijača oba kluba, jer ovo je derbi kojim se ponose i Jelašani i Tešnjaci.

U sjeni ovog velikog derbija, na našim prostorima će se odigrati još jedan derbi, na Tešanjci se sastaju NK “Pobjeda” i NK “Usora”. Kao što znamo, oba kluba svoje utakmice igraju na istom terenu, na Tešanjci a ovog puta formalni domaćin je NK “Usora”. Nadamo se da će i ovaj derbi proteći u fer i sportskoj atmosferi i ovdje možemo biti pristrasni, očekujemo nove bodove za NK “Pobjedu”.

U ostalim utakmicama ovog kola sastaju se:

Sarajevo: Famos – Mladost, Zenica: Rudar – Radnik, Breza: Rudar – Bosna Sema, Žepče: Žepče – Azot, Maglaj: Natron – Ilijaš. Slobodna je ekipa Krivaje.

 

Loading