Nova pobjeda rukometaša “Bosne TS” Tešanj.

Večeras je u dvorani SRC Tešanj, u okviru VI kola Prve lige FBiH – grupa Sjever, odigrana prvenstvena utakmica starih rivala RK “Bosna TS” iz Tešnja i RK “Čelik Junior” iz Zenice. Gosti su u Tešanj došli samouvjereni, na krilima pobjede iz prošlog kola nad ekipom “Sane 7” koju su dobili 33 razlike, ali su ovdje udarili na tvrd orah.

Nakon početnog odmjeravanja snaga, naši rukometaši su napravili razliku od 6 pogodaka koju nisu ispuštali cijelo vrijeme utakmice. Prvo poluvrijeme je završeno rezultatom 15:10 za domaćina. U drugo poluvrijeme domaćini ulaze furiozno, odlično i u napadu i u odbrani pa je na momente prednost iznosila i 9 pogodaka. U zadnjih 10-tak minuta naš trener Avdija Adžamija uvodi mlade snage i utakmica se završava rezultatom 29:23.

Kod domaćina su se istakli sjajni golman Tufekčić sa preko 15 odbrana, te Dragan Martinović sa 7 pogodaka, Dario Tucaković sa 6 i Enver Omahić sa 5 pogodaka. Moramo istaći i sjajnu igru u odbrani Amira Dolamića, Amara Kobilice i već pomenutog Omahića.

Kod gostiju su najraspoloženiji bili Ajanović Muhamed sa 10 pogodaka te nekadašnji igrač “Bosne TS” Edin Gušo sa 7 pogodaka.

 

Loading