Sastanak sportskih djelatnika.

Jučer (ponedjeljak) je u sali Općinskog vijeća sa početkom u 15:00 sati, održan sastanak sportskih djelatnika i predstavnika općinske administracije, na temu funkcionisanja sportskih klubova u 2015. godini i planovima aktivnosti za 2016. godinu, te na temu javnosti rada i uloge Sportskog saveza općine Tešanj.

Sastanku su prisustvovali, pored Općinskog načelnika gospodina Suada Huskića i pomoćnika načelnika gospođe Azre Muslija, i predstavnici Sportskog saveza općine Tešanj na čelu sa predsjednikom Besimom Sejdićem te predstavnici iz 16 sportskih klubova sa područja općine Tešanj.

Nakon uvodnih riječi Općinskog načelnika i Predsjednika Sportskog saveza, vođena je vrlo konstruktivna rasprava u koju su se uključili svi prisutni predstavnici sportskih klubova. Predstavnici sportista su iznijeli svoja zapažanja, vezana prvenstveno za načine finansiranja sportskih klubova kao i probleme sa kojima se suočavaju, korištenju i održavanju objekata (nogometni klubovi) te načinima korištenja gradske dvorane SRC i ostalih sportskih objekata, te o pitanju dovršavanja sportskog objekta “Musala”.

Nakon ovih tema, izvršena je prezentacija web stranice Sportskog saveza općine Tešanj, koja je i pokrenuta s ciljem unapređenja rada sportskih klubova i afirmacije sportskih aktivnosti na području općine Tešanj. Svi prisutni su iskazali zadovoljstvo pokretanjem web stranice i onoga što je dosad urađeno po tom pitanju te se obavezali da će pravovremeno dostavljati sve potrebne informacije, kako bi šira javnost adekvatno i na vrijeme bila upoznata o aktivnostima svih klubova i udruženja.

1 2 3

 

Loading