Večeras: BiH – Irska.

Večeras naša nogometna reprezentacija na Bilinom polju igra prvi meč baraža za odlazak na Evropsko prvenstvo u Francuskoj iduće godine. Protivnik je Irska, koja je, iako oslabljena povredama, ipak veoma neugodan protivnik. Utakmica se igra u Zenici, na Bilinom polju, sa početkom u 20:45 sati.

Sinoć je na Bilinom polju održana i press konferencija povodom današnje utakmice a prisutnim novinarima obratili su se selektor Mehmed Baždarević i kapiten Edin Džeko koji se u vraća u prvih 11 nakon što je utakmice protiv Velsa i Kipra presjedio na klupi zbog povrede.

Na pitanje novinara o taktici za sutrašnju utakmicu selektor je rekao kako će poslije treninga odrediti hoće li reprezentacija igrati 4-3-3 kao prethodne utakmice ili će doći do promjena.

“Ne bojimo se Irske, iako se radi o kvalitetnoj reprezentaciji. Vidjeli smo njihove dobre i loše stvari, ali imamo i mi svoje kvalitete. Irsku respektujemo, ali ih se ne bojimo. Pomoći će nam iskustvo iz utakmice protiv Velsa, iako se radi o različitim reprezentacijama. Spremni smo za borbu, trčanje i igranje. Moramo biti spremni na agresivnost u igri i učiniti sve da napravimo prednost” dodao je naš selektor.

Edin Džeko je, kako je već navedeno, posljednje dvije utakmice reprezentacije presjedio na klupi zbog povrede, a sutra se vraća u startnih 11 i nadamo se kako će kapiten u naredne dvije utakmice srušiti Irske snove o Euru u Francuskoj.

“Pokazali smo protiv Velsa da možemo igrati i bez bitnih igrača. Svi smo tu, samo nam fali Bešić za sutrašnju utakmicu. Igramo u našoj Zenici koju svi volimo i nadamo se da ćemo pobijediti. Znam sve igrače koji igraju u Engleskoj koja je najjača liga na svijetu. Irci su poznati po tome što nikada ne odustaju, a i oni, kao i mi žele na Euro. Zenica je nešto posebno za nas, ona nam daje snagu. Želimo otići na naš prvi Euro”, kazao je najbolji strijelac Bosne i Hercegovine.

2

Izvor: sportzdk.ba

Loading