Odlični rezultati omladinskih selekcija FK “Borac” Jelah.

Jučer (nedjelja, 13.12.) su tri omladinske selekcije FK “Borac” iz Jelaha uzele učešća na turnirima i postigle odlične rezultate.

Najmlađi učesnici su bili dječaci rođeni 2007. godine i mlađi. Oni su na vrlo jakom turniru koji se odigrao u Banovićima zauzeli odlično drugo mjesto a prvaka turnira je odlučilo izvođenje jedanaesteraca što je samo po sebi uvijek lutrija.

Treba napomenuti da su ovi mladi igrači dan prije nastupili na isto tako vrlo kvalitetnom i zahtjevnom turniru u Vitezu gdje su takođe preko izvođenja penala zauzeli četvrto mjesto. Ovo je dokaz da se radi o vrlo talentovanoj selekciji i koji su garant da Borac ne mora brinuti za svoju budućnost.

Dječaci rođeni 2006. godine u nedjelju su uzeli učešće na turniru u Maglaju gdje su u vrlo jakoj konkurenici uspjeli doći do četvrtfinalnog kruga gdje ih je ponovo za naše ekipe baksuzno izvođenje jedanaesteraca koštalo plasmana u polufinale.

Ipak i pored toga ovi dječaci su opravdali da su vrlo talentovani i da uz kvalitetan rad imaju vrlo svijetlu budućnost i ne sumnjam da će u ovoj generaciji biti dosta kvalitetnih igrača koji će za par godina nastupati u takmičarskim ekipama našeg kluba.

Treća selekcija Borca koja je u nedjelju uzela učešće je ekipa kadeta koji su pojačani sa tri igrača uspjeli doći do finala vrlo kvalitetnog turnira u Derventi. Na putu do finala ovi mladići su odigrali četiri utakmice i upisali četiri pobjede sa gol razlikom 16:6, a finalnu utakmicu će odigrati 30. decembra gdje će, nadamo se, doći do pobjedničkog postolja.

1

12 14 15

Loading