Centar borilačkih sportova “Tešanj” – uspjesi i rezultati u 2015.

Od svog formiranja 1995. godine, ovaj sportski kolektiv bilježi samo uspješne rezultate na državnom i međunarodnom takmičarskom nivou, razvoju borilačkih sportova kao masovne fizičke kulture i organizovanju takmičarskih manifestacija. Kroz škole borilačkih sportova prošlo je više od 500 članova, od čega je do sada izraslo 12 majstora borilačkih sportova – nosilaca crnog pojasa.

Na takmičarskom planu, jedan od najtrofejnijih sportskih kolektiva na području Općina Tešanj, prema ukupnim takmičarskim i organizacijskim rezultatima,  ekipa je više puta na različitim takmičenjima proglašavana kao najuspješnija ekipa na takmičenjima.

Takmičari su standardno u sastavu reprenzentacije BiH,  u prosjeku 6 takmičara,  u različitim disciplinama, a posebno se ističu rezultati na međunarodnim takmičenjima, značajni rezultati takmičara kao članova reprezentacije BiH  u međudržavnim susretima, te veliki broj osvojenih medalja sa domaćih i međunarodnih takmičenja.

Na organizacionom planu, ovaj klub se posebno ističe po broju uspješno organizovanih takmičenja u kickboksu u Tešnju, u periodu od 1996.-2015. godine, sa preko 30 organizovanih sportskih manifestacija, veliki broj je bio međunarodnog karaktera. Kao kruna rada do 2007. godine, svakako je organizacija XIII Balkanskog prvenstva u kickboxingu, koje je održano 1. i 2. septembra 2007. godine i koje je ocijenjeno od zvaničnika WAKO federacije kao do tada najuspješnije  organizovano prvenstvo.

Tradicija od 2007. godine je nastavljena uspješnom organizacijom Internacionalnog kickboxing kupa „Tešanj Open“ od 2009. do 2011.godine, a 2012. se  organizuje Evropski kup, dok od  2013. Pa nadalje se organizuje Kup „Balkan Open“,  u kojem učešće uzima preko 10 zemalja, sa oko 500 takmičara. Na posljednjem „ Balkan Open 2015“ učešće uzelo 15 zemalja sa preko 500 takmičara.

Takođe, značajno za napomenuti je da je klub  vlastitim sredstvima opremio moderni kickboxing fitnes studio, sa opremom za moderne borilačke sportove u Vatrogasnom domu u prostoru kojeg nam je općina Tešanj ustupila na korištenje.

Protekle godine su bile izuzetno uspješne na takmičarskom planu, sa osvojenim medaljama na državnim prvenstvima i međunarodnim takmičenjima,  u različitim disciplinama, dok je u  2015. godini ukupno osvojeno  56 medalja,  na raznim državnim i međunarodnim takmičenjima, od čega: 29 zlatnih, 17 srebrnih i 10 bronzanih.

Rezultati u 2015.

– Srebrna medalja na Svjetskom seniorskom prvenstvu u Beogradu

– 3 zlatne medalje  i dvije bronzane sa Svjetskog kupa u Mađarskoj

– 2 prvaka Balkana u Nišu

– Zlatna  i  srebrna medalja sa Evropskog kupa u Beogradu

– Dvije srebrne i bronzana medalja sa Evropskog kupa u Karlovcu

– 6 zlatnih, 3 srebrne i 2 bronzane medalje sa Balkan opena u Tešnju

– 3 zlatne, 4 srebrne i 1 bronzana sa prvenstva BiH u Novom Travniku

– 2 zlatne, 2 srebrne i 1 bronzana sa prvenstva BiH u Foči

– 1 zlatna, 1 srebrna i 1 bronzana sa prvenstva BiH u Vitezu

– Zlatna medalja sa Kupa Nacija u Prijedoru

– 3 zlatne medalje sa Prnjavor opena  u Prnjavoru

– 2 zlatne i jedna bronzana sa Sarajevo opena u Sarajevu

– 4 zlatne, 3 srebrne i  1 bronzana sa Iliža Opena u Sarajevu.

Loading