Naši omladinci – nogometaši na turnirima.

Ni ovih novogodišnjih praznika, iako je u toku zimska pauza, omladinske selekcije naših nogometnih klubova ne miruju nego učestvuju na lokalnim turnirima.

Prošle sedmice, na turniru u Žepču, pod nazivom “Volim nogomet-Žepče 2016.” učešće su uzeli naši klubovi FK “Borac” Jelah i NK “TOŠK” Tešanj, za godišta 2003. i mlađi a već u nedjelju, ekipe se premještaju u Doboj, gdje ekipe FK “Borac” iz Jelaha učestvuju na turniru “Doboj 2016.”

Danas (utorak) na turniru u Doboju počelo je takmičenje za kadetske selekcije (1999./2000.godište) i možemo pogledati čak tri ekipe u kojima nastupaju naši omladinci – “Ilma” Jelah, FK “Borac” Jelah i ekipa “Siholz” Tešanj. Nadamo se da ćemo makar jednu od ove tri ekipe gledati u 19:30 i 19:55, kada se igraju polufinalne utakmice. U nastavku raspored po grupama i satnica turnira:

1

Već je završena utakmica “Napko beds fakctory” Petrovo – “Ilma” Jelah. Rezultat 1 : 12. Odlična utakmica naše ekipe koja se pokazala kao dosta jači i kvalitetniji protivnik od svojih vršnjaka iz Petrova. Ako nastave ovakvim tempom ekipa Ilma Jelah ima velike šanse da se plasira u polufinale ovog turnira, a po kvalitetu igrača sigurno će biti jedni od favorita. Utakmica je protekla u totalnoj dominaciji ekipe iz Jelaha koji su sebi, zahvaljujući visokoj prednosti mogli priuštiti i egzibicione poteze u drugom poluvremenu. Strijelci za ekipu Ilme su bili: Aldin Salkić – 3, Esmin Sadiković – 3, Harun Mudrov – 2, Asmir Salkić – 2, Numan Kurdić – 1 i Huso Starčević – 1 pogodak. Čestitke našim momcima, očekujemo dobre rezultate od ekipa FK “Borac” Jelah i “Siholc” Tešanj. SRETNO!

Loading