Rukometaši bolji od Slovačke: BiH u baražu!

Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine večeras je, u okviru petog kola kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo, savladala Slovačku u Trnavi rezultatom 26:24.

U prvoj utakmici slavili smo sa četiri razlike protiv Slovaka, no večeras nas je čekao puno teži ispit. Naši igrači putovali su 10 sati do Trnave iz Lukavca i to im je bilo dodatno opterećenje, no smogli su snage da slave veliku pobjedu i izbore baraž i prije posljednjeg kola.
Od početka agresivna igra Slovaka, koji su nakon pet minuta igre stigli do plus dva. Igralo se gol za gol dobrim dijelom prvog dijela, a u 15. minuti smo golom Malinovića stigli do plus dva. Dosta izjednačena igra do kraja prvog dijela, a u finišu golom Tarabochije sa sedam metara odlazimo s prednošću od jednog gola na odmor. Na semaforu je rezultat glasio 13:12 u našu korist.
Bolje smo otvorili drugo opoluvrijeme, pa smo opet došli na dva gola prednosti. Prvi put smo u 35. minuti došli do tri gola prednosti, ali Slovaci nam nisu dozvolili da se odvojimo na neku pristojniju razliku. Slovaci su u 52. minuti uspjeli da se vrate i izjednače rezultat (21:21). Burić pogađa sa sedam metara, njegov brat ne brani sedmerac na drugoj strani. Karačić pogađa za naše novo vodstvo pet minuta prije kraja. Na nešto manje od 15 minuta prije kraja stigli smo do nove prednosti od tri gola. I umjesto da povedemo četiri razlike, Slovaci su se primakli na gol zaostatka. Ušlo se u neizvjesnu završnicu, Burić postiže važne golove, potom Zulfić za novo vodstvo, no Slovaci se nisu predavali. Ipak, u samoj završnici novi gol sjajnog Zulfića i slavlje je moglo da počne.
Sve u svemu, velika i zaslužena pobjeda našeg nacionalnog tima, koji je večeras izborio baraž za odlazak na Svjetsko prvenstvo. Pobjeda je tim slađa zbog mnogih nedaća koje su zadesile rukometaše i selektora Markovića.
Izvor: www.sportsport.ba

Loading