Pobjeda odbojkašica ŽOK Tešanj.

Ženski odbojkaški klub Tešanj odlično je startao u nastavku sezone 1. lige FBiH za odbojkašice. U utakmici 7. kola koja je odigrana danas (20.02.2016. godine) u sportskoj dvorani JU SRC Tešanj, naš ŽOK Tešanj savladao je gošće iz Žepča – Škola odbojke “Pub-Žepče“, rezultatom 3 : 0, po setovima (25:19), (25:15) i (25:20).

Bila je to vrlo borbena i kvalitetna utakmica u kojoj su naše mlade odbojkašice, koje su po godištu većinom u rangu pionirki ali nastupaju za seniorsku selekciju te su ukazano povjerenje opravdale i tako i odigrale, kao što to igraju mnogo iskusnije i starije igračice. Ono što je takođe bitno za istaknuti je to da se igra naših odbojkašica popravila u svim dionicama igre, a posebno treba naglasiti jaku i preciznu servu.

Za pohvalu su bile sve odbojkašice, ali za nijansu od ostalih bile su bolje kapiten Merzić Sabina, libero Mujkanović Emina i tehničari Avdić Mea i Srkalović Belma. Ovo je druga pobjeda naše ekipe i bitna je za nastavak sezone jer sljedeća dva kola igraju se u gostima protiv ŽOK “Željezara“ Zenica i favorita na tabeli OK „Čelik-R“ Zenica. Naš ŽOK Tešanj trenutno zauzima 4. mjesto na tabeli prve lige FBiH.

Čestitamo.

3 4 5 62 7

Loading