Poraz naših nogometašica.

U subotu, 19.03.2016.godine, sa stadionu “Šibovi” u Jelahu, mogli smo pogledati prijateljsku utakmicu ženskih nogometnih ekipa ŽFK “Borac” Jelah – ŽNK “Fortuna” Živinice.

Bila je to odlična utakmica u kojoj su gošće iz Živinica postigle dva gola i sasvim zasluženo odnijele pobjedu.

Iako su djevojke trenerice Arijane Puljić izgubile, trenerica ima dosta razloga da bude zadovoljna jer su njene igračice pokazale dobru igru, ali su protiv sebe imale veoma kvalitetne suparnice na svakoj poziciji.

Naše djevojke su imale dvije stopostotne prilike koje nisu realizovale, pokazale su veliku volju i borbenost, a za svaku pohvalu je i veliki broj mladih igračica kod kojih već vidljiv kvalitet i nogometni potencijal koji će, sigurni smo, trenerica Puljić znati svojim iskustvom i stručnošću razvijati i usavršavati.

U sastavu “Borca” nije nastupila povrijeđena Nermina Kantić koja je značajna karika i koja bi sigurno bila velika opasnost za golmana gostiju, te mlada Aida Softić.

Trenerici Puljić i ovim mladim djevojkama sigurno predstoji veliki posao, ali uz dobar rad, volju i zalaganje koje iskazuju sve igračice, ovo će u budućnosti biti jedna veoma respektabilna ekipa.

Loading