Skupština NS ZDK podržala FK “Borac” Jelah.

Jučer (utorak, 29.03.2016.godine) je u Zenici, u prostorijama Nogometnog saveza Zeničko–dobojskog kantona održana redovna sjednica Skupštine NS ZDK. Prije sjednice Skupštine održana je i sjednica Izvršnog odbora NS ZDK.

Za nas je bila posebno bitna posljednja tačka Dnevnog reda, koja se odnosila na „Informaciju o trenutnom stanju takmičenja Druge lige FBiH grupa “Centar“, o čemu je delegate upoznao naš delegat iz FK “Borac” Jelah,  Nail Mudrov. Skupština je podržala zaključak IO NS ZDK koji je jednoglasno usvojen. Tekst Zaključka Izvršnog odbora:

„Podržavamo zaključak NS FBiH i zahtjevamo da se što prije okonča postupak utvrđivanja činjenica kod izricanja disciplinskih kazni Druge lige Centar u jesenjem dijelu sezone 2015/2016. i da se primjeni jedinstven aršin za sve klubove i ravnopravan tretman od strane takmičarskih organa za sve klubove i ravnopravan tretman od strane takmičarskih organa za sve klubove u takmičenju Druge lige Centar. Zahtjevamo od NS FBiH da nakon okončanja postupka obavijesti NS ZDK o utvrđenom činjeničnom stanju i preduzetim mjerama i postupcima o osobama koje su prekršile akte Saveza i eventualno narušili regularnost takmičenje“.

Najveći dobitak nakon jučerašnje Skupštine NS ZDK je ipak buđenje svijesti kod delegata klubova i rukovodstva Skupštine Kantonalnog saveza da se ide u prilog sportu, a ne pojedincima. Međutim, ništa još nije gotovo niti rješeno, dok zvanični organi Nogometnog saveza FBiH ne donesu konačnu odluku.

Ono što je bitno za istaći je to da ova odluka Skupštine ne ide samo u prilog našeg kluba, na području ZDK ima dosta klubova koji su u teškoj situaciji a sve ovo što se trenutno dešava “Borcu” vrlo lako sutra može zadesiti ostale klubove, zbog čega delegati trebaju i dalje biti jedinstveni i misliti na budućnost svih klubova i nogometa uopšte.

Mišljenja smo da je ovo iskazano jedinstvo klubova i zauzimanje stava u odbranu sporta jako bitno ali smatramo i da su delegati svojim aktivnostima i odlukama trebali ovo puno ranije učiniti.

Nadamo se da će konačno prevladati mišljenje da nogometni savezi, kao uostalom i svi ostali, postoje da služe klubovima i sportu  jer im je to svrha, a ne da budu svrha sami sebi te da klubovi i takmičenja postoje zbog njih samih!

 

Loading