Aktivnosti USR “Blinker” Kalošević

Dana 03.04.2016. godine (nedelja) na betonskoj „Plaži“ jezera Modrac, u organizaciji SRD “RUDAR KREKA” Tuzla održan je „Memorijal zaslužnih članova SRD“, koji se održava u spomen na istaknute ribolovce i takmičare udruženja. Zaista prestižno takmičenje međunarodnog karaktera, na koje su stigle ekipe iz Hrvatske, Srbije, Mađarske i Bosne i Hercegovine, ukupno 18 ekipa, među kojima je i ekipa USR “BLINKER” Kalošević-Tešanj.

Takmičarski rezultat našoj ekipi je bio u drugom planu, dok je glavni zadatak bio realizacija dogovora sa domaćinima oko preuzimanja ulovljene ribe na takmičenju radi poribljavanja jezera Mrkotić. Ulovi takmičara kretali su se od 3 do 9 kg po takmičaru. Odmah nakon vaganja (16,00 sati) riba je preuzeta, smještena u transportno sredstvo uz bocu sa kisikom i prevezena na jezero Mrkotić.


Po dolasku na jezero Mrkotić, oko (17:00 sati), na kojem je u to vrijeme bio veliki broj posjetilaca, ribara i izletnika, riba je odmah  ubačena u jezero. Po sudijskoj evidenciji ulovljeno je 377 kilograma ribe, među kojoj dominira bjelica, zatim manja količina deverike. Uginuće ribe tokom transporta minimalno.


Iskreno se zahvaljujemo predstavnicima SRD “RUDAR KREKA” Tuzla na ustupljenom ribljem fondu (besplatno). Zaista pohvalno i lijep primjer saradnje ribolovačkih društava. Hvala svima koji su svojim prisustvom uveličali ovo prestižno takmičenje i lijepo druženje. Bistro!

2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 15 16 17 18 19 201

Loading