Pobjeda naših rukometaša.

RK “BOSNA – TS” – RK “BIHAĆ” 35:32

Jučer (nedjelja 03.04.206.godine) je u sportskoj dvorani JU “SRC” Tešanj odigrana jedna istinska rukometna predstava koja je bila pravi praznik za oči, između našeg RK “Bosna TS” i gostiju iz Bihaća. Igralo se čvrsto, atraktivno i u duhu fair play-a. Obe ekipe su pokazale srčanost, a naša ekipa je uspjela zadržati bodove u Tešnju, na kraju slavili rezultatom 35:32 (18:16).

Na golu domaćina ponovo je briljirao Sinanović Armin koji je skupio preko 15 odbrana, a Omahić Enver je čak 12 puta pogađao mrežu gostiju, dok su Martinović i Kobilica dali po 5 golova. Zlatko Isaković, iako je postigao 2 gola, sjajno je proigravao za svoje igrače. Kod gostiju nerješiva enigma bio je Bojić Anis kojem je sve polazilo za rukom i koji je postigao 14 golova. Blagojević je postigao 8, a Hošić 5 golova. Čestitke ekipama na prikazanoj igri, kao i sudijskom paru Ahmetašević/Jukić koji su odradili kvalitetan posao.

“Bosna – TS”: Sinanović, Kasumagić, Softić, Okić, Martinović 5, Isaković H. 2, Isaković A. 2, Isaković Z. 2, Handžić 3, Omahić 12, Bukvić, Tucaković 4, Jaćimović, Mujanović, Kobilica 5, Trener: Adžamija Avdija.

“Bihać”: Brajković, Handukić 1, Hošić 5, Blagojević 8, Ljubijankić, Hafurić 2, Sulejmanović 2, Čaber, Dervišević, Pečenković, Bojić 14, Trener: Hafurić Asmir

Sudije: Ahmetašević Damir / Jukić Edi
Delegat: Hukić Hazim

Sedmerci: Bosna – TS: 5/4; Bihać: 5/4
Isključenja: Bosna – TS: 12 min.; Bihać: 6 min.

Loading