USR “Blinker” Kalošević – OBILJEŽAVANJE SVJETSKOG DANA PLANETE ZEMLJE

Na osnovu Plana rada za 2016. godinu, Upravni odbor Udruženja sportskih ribolovaca «BLINKER» Kalošević-Tešanj, povodom obilježavanja 22. aprila – Svjetskog dana planete zemlje,
organizuje ekološku akciju pod nazivom «POSADIMO ŽIVOT». Akcija će se održati dana 24.04.2015 godine (nedelja) sa početkom u 09,00 sati. Zborno mjesto je na jezeru Mrkotić.

Učesnici akcije su dužni sa sobom ponijeti odgovarajući alat i pribor potreban za izvođenje radova tokom sađenja sadnica. Tokom izvođenja akcije članovi Udruženja će raditi na sanaciji postojećih nadstrešnica i klupa na jezeru Mrkotić. Pored članova Udruženja akciji će se pridružiti neformalna grupa mladih sa područja Mrkotića. Samostalna rovokopačka radnja vl. Emin Čaplja i firma za proizvodnju stolarije DOO DEA COMPANY vl. Damir Mervanović će izvođačima akcije donirati materijal potreban za izvođenje predviđenih radova. Planirano je da se na obalama rijeke Usore koje razdavajaju Usoru i Jezero Mrkotić izvrši sađenje sadnica «Vrbe» radi učvršćivanja erozivne obale i stvaranja ljepšeg okruženja.

2

Ovom prilikom pozivamo sve članove i simpatizere Udruženja sportskih ribolovaca «BLINKER» Kalošević i druge zainteresovane građane da svojim prisustvom na akciji daju svoj doprinos obilježavanju Svjetskog dana planete zemlje. Uz pravu ekipu ništa nije teško! Sportski pozdrav – Bistro!

Izvor: www.blinker.com.ba

 

Loading