BK MTB na “Tour de Igman”.

Na poziv Biciklističkog kluba “Trek team” Sarajevo, 16 članova Biciklističkog kluba “MTB” Tešanj su u nedjelju, 28.05.2016. godine krenuli na  četvrtu već dobro poznatu manifestaciju  “Tour de Igman”. Prijave su počele u 09:00 sati, a do starta ture u 10:00 sati već je bilo prijavljeno 317 učesnika. Na turi je učestvovalo desetak klubova iz gradova širom Bosne i Hercegovine. Posebnu motivaciju i satisfakciju našem Biciklitičkom klubu “MTB” Tešanj dala je i izjava g-dina Senada Bečkovića, predsjednika “Trek teama”, koji kaže da je naš klub sa brojnošću prisutnih članova, jedinstvenom uniformiranošću i odličnim raspoloženjem posebno uveličao događaj što je izazvalo aplauz ostalih učesnika.

Krenulo se u 10:00 sati na vožnju dugu 40 kilometara  iz Velikog parka, preko Velike aleje, Jasika, Osmica, Lasičkog stana, raskršća kod ratne džamije, pa preko Mrazišta a cilj je bio stići do Velikog polja na Igmanu. Tura je bila srednje težine i vozila se cijelom dužinom makadamskim putem. Projektom su se povezala bitna historijska mjesta na Ilidži i Igmanu te istovremeno promovisala ekologija i zdravlje kroz biciklizam.

Članovi BK MTB Tešanj svjedočili su odličnoj organizaciji, preciznim putokazima, predivnim pejzažima i druženju sa članovima drugih biciklističkih klubova koje se na kraju završilo zajedničkim ručkom na Velikom polju na Igmanu.

1 2 3 4 5 6 7

Loading