Jezero Mrkotić: Otvoreno takmičenje u ribolovu udicom na plovak.

Jučer (nedjelja, 22.05.2016.godine) su članovi Udruženja sportskih ribolovaca „BLINKER“ Kalošević, na lokalitetu sportsko-turističkog kompleksa „Jezero Mrkotić“ u mjestu Mrkotić, općina Tešanj, u sklopu manifestacije „Dani MZ Kalošević“, organizovali „Otvoreno takmičenje u ribolovu udicom na plovak“.

Po izuzetno lijepom vremenu, takmičenju su pristupila trideset tri takmičara, u kategorijama: kadeti, juniori, seniori i ženska mješovita kategorija.

Takmičili su se članovi domaćinskog Udruženja kao i članovi Udruženja sportskih ribolovaca iz Maglaja, Usore, Banovića i Jelaha. Pored takmičara, današnjem događaju prisustvovao je veći broj građana.

Nakon trosatnog takmičenja, sudijski žiri u sastavu: Hatkić Muharem, Bobarić Adem i Odobašić Hajrudin objavili su postignute rezultate u ribolovu:

KADETI:
1. Tokmić Safet
2. Mahalbašić Amar
3. Sejdić Dženan

JUNIORI:
1. Rizvanović Aldin
2. Hodžić Belmin
3. Hajrić Ramo

SENIORI:
1. Travančić Amer
2. Mahmutović Sabahudin
3. Festa Vahid

ŽENE – MJEŠOVITA KATEGORIJA:
1.Limaj Sabina
2.Limaj Maja
3.Čolaković Zilha

Dodijeljena su priznanja za:

1. Majstor staze – Amer Travančić iz Jelaha,
2. Eko ribolovac – Ahmed Mešić iz Doboj Istoka,
3. Najmlađi učesnik – Begić Semir iz Doboj Juga.

Najbolje plasiranim učesnicima dodjeljene su diplome i medalje.

Osmijeh na licima i lijepo druženje uz kulinarske specijalitete Avde Mahmutovića nastavljeni su do kraja dana.

Iz USR “Blinker” Kalošević se zahvaljuju svima koji su na bilo koji način dali svoj doprinos u organizaciji i provedbi ovog takmičenja a naročito dragim gostima iz drugih ribolovačkih udruženja, te poručuju: Bistro!

U nastavku nekoliko fotografija sa takmičenja, a više informacija i fotografija na www.blinker.com.ba kao i na facebook stranici: UDRUŽENJE SPORTSKIH RIBOLOVACA BLINKER KALOŠEVIĆ.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 1112 13 14

Loading