Kladanj: Biciklijada na Stazi tolerancije.

Proteklog vikenda članovi Biciklističkog kluba Tešanj podržali su “Biciklijadu na Stazi tolerancije”, u organizaciji Biciklističkog kluba Kladanj. 

Biciklijada je imala dobar odziv, preko 140 biciklista. Osim domaćih, biciklijadi su prisustvovali i biciklisti iz Tuzle, Lukavca, Živinica, Olova, Tešnja… Prijave učesnika počele su u 09:00 sati, te obraćanje organizatora svim prisutnim i kratki brifing o ruti kretanja.

Ruta kretanja bila je Kladanj – Muška voda – Vrh Konjuha – Kladanj u dužini od oko 45 km. U pratnji policije i hitne pomoći grupa je krenula ispred Općine Kladanj prema objektu DOO “Rudar” na Konjuhu, kod rudnika magnezita, gdje je bila kratka pauza i odakle je većina biciklista nastavila prema vrhu Konjuha na 1328 m.n.v. Vožnja prema vrhu bila je vrlo zahtjevna, ali lijepo vrijeme, dobro raspoloženje i okupljeni svi na jednom mjestu, učinilo je da se umor nije ni osjetio.

Na povratku sa vrha Konjuha, u objektu “Rudar” za bicikliste je bio pripremljen odličan rudarski grah i osvježenje. Stalno fotografisanje od strane organizatora ali i učesnika biciklijade, učiniće da ova biciklijada bude dugo pamćena.

1 2 3 4 6 5 7 8 9 10 11

 

Loading