Skupština Sportsko ribolovnog saveza Federacije Bosne i Hercegovine.

Jučer (subota, 07.05.2016.godine) je u prostorijama Općine Bugojno održana Izvještajno-izborna Skupština Sportsko ribolovnog saveza Federacije Bosne i Hercegovine. U nastavku kompletan izvještaj sa Skupštine:

Skupština je radila po odredbama novog Statuta SRS FBiH. Skupštinu je vodio predsjednik Zlatko Hodak, a ista je održana u dva dijela. Prvi dio Skupštine je bio svečani i predviđen je za dodjelu priznanja. Priznanja za svoj rad tokom 2015 godine dobili su:

PLAKETA SA DIPLOMOM
1. SRD Vogošća iz Vogošće,
2. USR Blinker iz Tešnja,
3. UGSR Bistro iz Zenice,
4. Indir Melić KSR Travnik iz Travnika,
5. SRU Zlatovčica iz Jajca,
6. Fadil Kubat SRD Bistro iz Kaknja,
7. SRD Bosna iz Maglaja,
8. USR Una iz Bihaća,
9. Vinko Korošec SRD Klen iz Banovića,
10. Drago Jakić SRD Mrena iz Živinica,
11. Džemal Hasić SRD Rudar Kreka iz Tuzle,
12. Amer Hadžimešić OSR Konjic iz Konjica,
13. Okac DOO iz Goražda

ZAHVALNICA
1. USR Neretva 1933 iz Mostara,
2. Ernisa Kardaš – Erna USR Una iz Bihaća,
3. ESRD Drijenča iz Gračanice,
4. SRD Klen iz Banovića,
5. SIRK Bistro iz Tuzle,
6. SRD Manjić iz Kalesije,
7. Meliha Čanić SRD Manjić iz Kalesije,
8. Diana Josipović SIRK Bistro iz Tuzle,
9. Dragan Koler SRD Rudar Kreka iz Tuzle,
10. Bahrudin Jamaković SIRK Bistro iz Tuzle.

Prisutnim delegatima se obratio načelnik općine Bugojno Hasan Ajkunić, koji je uz riječi dobrodošlice ribičima zaželio uspješan rad.

Radni dio Skupštine je započeo prvom tačkom dnevnog reda tj. izborom radnih tijela Skupštine koji čine radno predsjedništvo, verifikaciona komisija te zapisničar i ovjerivači zapisnika. Verifikaciona komisija je konstatovala da Skupštini prisustvuje 36 delegata, od mogućih 59 delegata, te da Skupština ima kvorum za donošenje odluka.
Dnevni red je usvojen jednoglasno uz dopunu Dnevnog reda u dijelu izbora organa gdje se dodaje i izbor „Disciplinskog suda“.

U drugoj tački Dnevnog reda usvojen je Zapisnik sa prethodne Skupštine. Prije usvajanja zapisnika otvorena je diskusija u kojoj su učestvovali Milan Jagar, Fikret Kurtović i Omerović Zijad.

Treća tačka dnevnog reda u kojoj su se usvajali Izvještaji o radu Upravnog odbora, Finansijski izvještaj i Izvještaj Nadzornog odbora otvorila je diskusiju u kojoj je učestvovalo više delegata Skupštine. U finansijskom izvještaju od strane delegata Ševala Malčinovića uočena je nepravilnost u naznačenim novčanim iznosima za koji je od strane Nadzornog odbora kostatovano da se radi o grešci koju će rukovodstvo ispraviti i elektronskim putem dostaviti članicama Saveza. Izvještaji su usvojeni većinom glasova prisutnih delegata.

Četvrta tačka dnevnog reda u kojoj su se usvajali Plan rada Upravnog odbora i Finansijaki plan za 2016. godinu otvorila je diskusiju u kojoj je delegat Skupštine Vrgovčević Fuad zatražio ukidanje kotizacija za takmičenja. U diskusiji je učestvovalo više delegata, nakon čega su Planovi usvojeni većinom glasova prisutnih delegata Skupštine.

Nakon 10-minutne pauze, u Petoj tački dnevnog reda izvršen je izbor:
Predsjednik Skupštine SRS FBiH – Himzo Mulahalilović
Zamjenik predjsednika – Drago Jakić

Novoizabrano rukovodstvo Skupštine je nakon izbora preuzelo vođenje daljeg toka Skupštine u kojoj su nastavljeni izbori organa i to:

UPRAVNI ODBOR:
1. Samir Čajić iz Ključa,
2. Osman Hodžić iz Gračanice,
3. Zijad Sinanović iz Zenice,
4. Bahrudin Vrana iz Goražda,
5. Danijel Kobačić iz Kiseljaka,
6. Milan Jagar iz Vogošće,
7. Tihomir Popović iz Livna.

Članice SRS FBiH iz Posavskog, Zapadno-hercegovačkog i Neretvanskog kantona nisu dostavile svoje prijedloge za izbor članova Upravnog odbora zbog nepostojanja kantonalnih ribolovnih saveza u tim kantonima te je istima ostavljena mogućnost da u narednih 15 dana dostave usaglašene liste kandidata koji će raditi u Upravnom odboru i koji će na narednoj sjednici Skupštine biti verifikovani i potvrđeni odlukom Skupštine.

Za predsjednika i zamjenika predsjednika Upravnog odbora izabrani su Zijad Sinanović iz Zenice i Milan Jagar iz Vogošće, uz mogućnost da se nakon dostavljanja kandidata iz gore navedenih kantona omogući reizbor za predsjednika-zamjenika koji se odnosi na izbor „hrvatskog“ predstavnika.

Predsjednik i zamjenik predsjednika će se na svojim funkcijama vršiti svoje dužnosti po dvije godine uz primjenu sistema rotacije.

NADZORNI ODBOR:
1. Ivica Tominčić
2. Viktor Bandić
3. Samir Behremović

DISCIPLINSKI SUD:
1. Ilhan Klančević
2. Sadija Bašmanović
3. ostavljeno upražnjeno do dostavljanja prijedloga gore navedenih kantona

Pod tačkom Razno izvršen je prijem u članstvo novih ribolovnih udruženja.

Pod istom tačkom otvorena je diskusija po dostavljenom prigovoru na novi Statut SRS FBiH od strane udruženja iz Maglaja, Žepča i Zavidovića, zatim diskusija o pismenoj molbi SRD Bosna iz Maglaja za ukidanje kazne Vrgovčević Fuadu, te zahtijev Upravnog odbora SRS FBiH o opozivu delegata u Upravnom odboru Sportsko ribolovnog saveza Bosne i Hercegovine, Fikreta Kurtovića i Vahida Lelića zbog neaktivnosti i nedolaska na sastanke, i djelovanja suprotno interesima SRS FBiH.

Diskusija po gore navedenim prijedlozima je bila veoma žučna, te su delegati u određenim momentima počeli napuštati salu u kojoj se održavala Skupština nakon čega je novoizabrani Predsjednik Skupštine Himzo Mulahalilović prekinuo sjednicu zbog nedostatka kvoruma za punopravno donošenje odluka. Skupština je prekinuta u 15,05 sati.

Nakon Skupštine prisutni delegati su u prostorijama restorana “HEKO” u Bugojnu počašćeni zajedničkim ručkom od strane načelnika općine Bugojno gosp. Ajkunić Hasana. Sve pohvale za načelnika kao i za osoblje restorana “HEKO”.

Sportski pozdrav – Bistro!

2 3 4

Loading