Sportska olimpijada.

Jučer (nedjelja, 29.05.2016.godine), u prostoru Osnovne škole “Huso Hodžić” u Tešnju, sa početkom u 10;00 sati, održana je 6. Sportska olimpijada Asocijacije mladih Stranke demokratske akcije Tešanj.

Ova sportska olimpijada je već tradicionalna aktivnost AM SDA Tešanj, koja obuhvata takmičenje mladih u 4 sportske discipline: mali nogomet, košarka, streljaštvo i stoni tenis. Njen glavni cilj je promocija sporskih aktivnosti među mladima, druženje i umrežavanje, te korištenje slobodnog vremena s smislom.

Ove godine, na manifestaciji je učestovalo 340 učesnika iz općine Tešanj, ali i cijele BIH. Naime, na olimpijadi je učestovao i veliki broj mladih iz drugih općina: Doboja, Zavidovića, Žepča, Zenice, Hadžića, Sarajeva, Usore i Teslića.

Na Olimpijadi su ostvareni sljedeći rezultati:

MALI NOGOMET:

1. Ekipa CALP Zenica
2. MO Trepče
3. MO Tešanjka

STONI TENIS:

1.Muhamed Mehmedović (Žepče)
2. Adnan Kopić (Teslić)
3. Aidin Dubravac (Kraševo)

KOŠARKA:

1. Ekipa SPEED Tešanj
2. Ekipa Tešanj
3. AM SDA Hadžići – Sarajevo

STRELJAŠTVO:

(ekipno):

1. MO Jablanica
2. SSK “Paljuge” Šije
3. SSK “Paljuge” Šije

(pojedinačno – žene):

1. Asmira Hasanbašić
2. Nadina Omerbašić
3. Dženita Džanić

(pojedinačno – muškarci):

1. Adnan Fazlibašić
2. Mujo Turkeš
3. Elmedin Škiljo

Iz AM SDA Tešanj se zahvaljuju svim učesnicima, gostima, donatorima, prijateljskim sportskim organizacijama i svim ostali koji su potpomogli cjelokupnu manifestaciju a posebna zahvala ide gostima iz Zavidovića, Doboja, Teslića, Usore, Žepča, Zenice i Sarajeva.

3 114 7 9 8 6 5 2

Loading