II nogometna liga FBiH – grupa “Centar”: početak sezone 2016/2017.

Druga nogometna liga FBiH – grupa “Centar” će ove sezone startovati sa smanjenim brojem ekipa, u skladu sa težnjom ka većem kvalitetu, ozbiljnosti takmičenja i regularnosti. U prošlim sezonama dolazilo je, već na startu, do otkaza učešća pojedinih ekipa, pa se postavljalo pitanje regularnosti takmičenja. Sve ekipe koje ove godine startuju moraju položiti garancije za solventnost.

Ekipe kreću sa pojačanjima i željom da igraju važnu ulogu u borbi za vrh dok se druge ekipe zadovoljavaju sredinom tabele. “TOŠK” je dobio više pojačanja – pored Šefa stručnog štaba Igora Remetića i igračka pojačanja su značajna. Golman Dizdarević, Navrboc (“Borac”), Hrnjčić (“Natron”), Maglić (“Usora”), Skulić (“Zvijezda”) i Suljić (Novi Travnik). Konkurencija za mjesto u ekipi je najveća u posljednjih 20 godina. Znači li to konačan plan za povratak u 1 ligu? Moglo bi to biti i opterećenje za ekipu ali sačekajmo barem polusezonu za analizu želja i ostvarenih rezultata.

I NK “Usora” je dobila novu fizionomiju. Najveće pojačanje je Samir Softić, nekadašnji igrač “TOŠK”-a i internacionalac iz Hrvatske lige. NK “Krivaja” iz Zavidovića je riješila možda i najveći problem angažujući trenera Vahidina Imamovića, čovjeka od struke, rada, saradnje i vizije.

Neke ekipe su napustili pojedini igrači. “TOŠK” je ostao bez golmana Bejzića, “Borac” bez Navrboca, “Usora” bez Maglića… Nogometni klubovi “Borac” Jelah, “Pobjeda” Tešanjka, “Krivaja” Zavidovići, “Natron” Maglaj i drugi, svoj potencijal grade prvenstveno na mladjim igračima, što je perspektiva.

Ekipe rade i na infrastrukturi stadiona (travnjak, svlačionice, tribine) a igraju se i prijateljske utakmice i turniri, o čemu se svakodnevno piše. Ukratko, nova sezona u II ligi “Centar”, sa manjim brojem ekipa (14) može započeti. Start je 20. avgusta a parovi 1. kola su: Hadžići: Radnik – Natron, Zenica: Rudar – Mladost, Ilijaš: Ilijaš – Borac, Tešanj: TOŠK – Krivaja, Hrasnica: Famos – Novi Grad, Žepče: Žepče – Azot.

Tekst i foto: Senad Durkalić

1  3   6511

 

Loading