Memorijalni nogometni turnir “Sakib Subašić Manga”.

Proteklog vikenda na stadionu “Šibovi” u Jelahu održan je 20. Memorijalni nogometni turnir “Sakib Subašić Manga”, u organizaciji FK “Borac” Jelah. Turnir je osvojila ekipa NK “Bratstvo” iz Gračanice.

Prvi dan turnira donio je dvije odlične utakmice u kojima smo mogli vidjeli čak sedam golova. U prvoj utakmici ekipa “Bratstva” iz Gračanice je bila kvalitetnija od mlade ekipe “Natrona” iz Maglaja i pobijedila rezultatom 5:1, dok je druga utakmica bila dosta neizvjesnija, duel između domaćina FK “Borac” i vrlo kvalitetne ekipe “Bjelovara” iz Republike Hrvatske. Gosti iz Bjelovara su propustili jednu stopostotnu šansu a domaćini iz jedne odlične akcije stižu do vođstva od 1:0, što je bio i konačan rezultat ove utakmice. Na ovoj utakmici od aktivnog igranja oprostio se dugogodišnji kapiten “Borca” Zaim Hadžan, koji će i dalje ostati u klubu kao trener omladinskih selekcija.

Drugog dana turnira, u 16:30 sati u utakmici za treće mjesto između NK “Natron” i NK “Bjelovar”, komšije iz Maglaja su bile uspješnije i pobijedile rezultatom 3:0.

Poslije njih u finalnoj utakmici snage su odmjerili prošlogodišnji finalisti NK “Bratstvo” i FK “Borac”. Gosti iz Gračanice su se pokazalo kao vrlo kvalitetna ekipa i izvojevali pobjedu rezultatom 3:1, čime se iskupili za prošlogodišnji poraz u finalu protiv istog protivnika.

Najbolji igrač turnira je Vahid Kahrimanović iz NK “Bratstvo”, najbolji strijelac Adil Kovačić iz NK “Natron”, dok je za najboljeg golmana turnira izabran Asim Bošnjak, mladi golman FK “Borac” iz Jelaha.

Iz FK “Borac” Jelah se zahvaljuju svim ekipama učesnicama turnira i žele im puno sreće i uspjeha u narednim sezonama.

 

8 9 10 11 12

 

Loading