Nogomet: Rezultati pripremnih utakmica.

Proteklih dana nogometni klubovi naše općine imali su nekoliko provjera – prijateljskih utakmica, gdje su treneri mogli da ispitaju mogućnosti i domete svih svojih igrača, isprobaju taktike te prema tome planiraju svoje aktivnosti u narednom periodu.

Omladinski pogon FK “Borac” Jelah je ugostio vršnjake iz Doboja, FK “Sloga”, juniori su igrali neriješeno 3:3, dok su kadeti poraženi rezultatom 3:1. Ženska selekcija FK “Borac” je takođe poražena na svom terenu od renomirane ekipe ŽFK “Modriča” iz Modriče, koja se takmiči u Premijer ligi BiH. Trenerica Puljić je iskoristila ovu priliku kako bi se uvjerila se u potencijal svoje mlade ekipe za narednu sezonu.

1

I omladinci NK “TOŠK” Tešanj su igrali utakmice u Zavidovićima, protiv NK “Krivaja”, kadeti su remizirali 3:3 dok su juniori pobijedili rezultatom 4:1. Prvi tim “TOŠK”-a je jučer u Banji Vrućici pobijedio ekipu “Minerala” iz Teslića rezultatom 3:1 a trener Remetić je u ovoj utakmici pružio šansu svim igračima.

2

Podsjetimo i da prvi tim FK “Borac” iz Jelaha sutra učestvuje na memorijalnom turniru u Klokotnici, Doboj Jug, dok “Toškovci” u nedjelju na svojim  “Lukama” dočekuju ekipu “Bosna Sema” iz Sarajeva, novog člana Prve lige FBiH.

Loading