Drugo kolo II nogometne lige FBiH – grupa “Centar”.

Proteklog vikenda igrano je 2. kolo u 2. ligi Federacije BiH – grupa “Centar”, u kojem smo imali priliku ispratiti dva komšijska derbija:  u subotu je na “Šibovima”  u Jelahu “Borac” dočekao “Pobjedu” sa Tešanjke dok “TOŠK” u nedjelju gostovao na Tešanjci kod komšija iz Usore.

“TOŠK” je na gostovanju zabilježio nove bodove. Nakon vođstva domaćina u 30. minutu pogotkom Šimunovića, “Toškovci” su uspjeli su načiniti preokret golovima Hasambašića i Bašića te omogućili drugu pobjedu, rezultat je na kraju glasio 2:1 za “TOŠK”, koji je u drugom poluvremenu imao još nekoliko izglednih prilika za postizanje gola. “Čestitam mojim igračima na zasluženoj pobjedi, na pokazanom karakteru kod negativnog rezultata i vjerovanju da mogu preokrenuti rezultat. Dominirali smo tokom cijelog meča. Nažalost, nakon neiskorištenih šansi, primili smo pogodak i utakmicu uveli u neizvjesnost. Zahvaljujem našim navijačima na podršci tokom cijelog meča. Drago mi je da u dobroj atmosferi dočekujemo sljedeće kolo i derbi sa Borcem”, istakao je Šef stručnog štaba “TOŠK”-a Igor Remetić nakon utakmice.

“Borac” i “Pobjeda” su na “Šibovima” odigrali bez pogodaka 0:0. Po jedna stopostotna prilika i nekoliko poluprilika na obje strane ali bez pogodaka, epilog je ove blijede fudbalske predstave. Svakako je da smo od ovih rivala očekivali više, naročito od domaćina, dok su se gosti istakli borbenom igrom i osvojili  vrijedan bod.

Rezultati ostalih utakmica:

MAGLAJ: Natron 6 : 0 Azot Vitkovići,
HADŽIĆI: Radnik 1:0 Rudar Zenica.
ZAVIDOVIĆI: Krivaja 1:1 FAMOS Hrasnica,
ŽUPČA: Mladost 0:3 Ilijaš,
SARAJEVO: Novi Grad – Žepče (igra se danas – ponedjeljak),

Na tabeli vode Natron i  TOŠK po 6 bodova, Pobjeda, Ilijaš, Famos imaju po 4, Rudar, Radnik po 3, Borac 2, Žepče (-1), Azot, Krivaja po 1 bod, te Novi Grad (-1), Usora i Mladost bez bodova.

Loading