Ženska selekcija FK “Borac” Jelah u Goraždu – Derbi koji odlučuje o jesenjem prvaku.

Sutra (subota, 01.10.2016.godine) ženska selekcija FK “Borac” Jelah putuje u Goražde, gdje će  igrati prvenstvenu utakmicu V kola Druge ženske nogometne lige F BiH – grupa “Sjever”, protiv ekipe domaćina ŽFK “Libero” iz Goražda.

Budući da su ovo dvije najkvalitetnije ekipe u ligi, pred nama je pravi derbi okršaj, očekujemo fer, sportsku ali i vrlo neizvjesnu utakmicu, sa dosta prilika i dobrih akcija igračica ova dva tima, očekujemo i bodove, naravno za naš tim. Ova utakmica će vrlo vjerovatno odlučiti o prvaku jesenjeg dijela sezone ove lige, ali svakako da i nastavak takmičenja donosi mnogo važnih i odlučujućih utakmica.

Trenutno je ekipa “Libera” prva na tabeli, ali sa jednom utakmicom više u odnosu na drugoplasirani “Borac”, obje ekipe su vrlo kvalitetne i efikasne, primaju vrlo malo golova (Libero 1, Borac 2 primljena gola), gol razlika za ekipu Libera je +14, dok Jelašanke imaju +13.

Treba napomenuti da je firma “Kantić-Touristik” obezbjedila prevoz za naše navijače te pozivamo sve zainteresovane navijače, koji žele u subotu putovati sa našim djevojkama na utakmicu kako bi im pružili vrlo važnu potporu, da u subotu ujutro u 07:30 sati dođu ispred stadiona “Šibovi” u Jelahu. Prevoz je besplatan.

Loading