Naši ribari ponovo uspješni na KUP takmičenju u Zenici.

Jučer (nedjelja, 23.10.2016.godine) u Zenici na ribolovnoj stazi “Drivuša” na rijeci Bosni, u organizaciji Saveza sportskih ribolovnih društava Zeničko-dobojskog kantona, održano je KUP takmičenje u sportskom ribolovu, disciplina “ulov ribe udicom na plovak”.

Na takmičenju je učestvovalo deset ekipa iz Zeničko-dobojskog kantona koje su stigle iz Tešnja, Doboj Juga, Visokog, Žepča, Usore, Zenice, Breze, Vareša i Kaknja.

Bitno je napomenuti da je KUP bio otvorenog karaktera i na istom su mogla učestvovati sva ribolovna udruženja iz našeg kantona, bez obzira na članstvo u Kantonalnom ribolovnom savezu.

Takmičenje je otvorio predsjednik SSRD ZDK Ilhan Klančević koji je prisutnim takmičarima zaželio dobrodošlicu, dok se za regularnost suđenja pobrinula sudijska ekipa u sastavu: Zijad Sinanović, Mersudin Hodžić i Suvad Kolić.

Takmičenje je trajalo tri sata. Vodostaj je bio visok, voda mutna a riba je slabo radila.

Nakon završenog vaganja ulova ostvaren je slijedeći poredak:
Ekipno:
1. SRD “Jelah-Tešanj”  iz Tešnja,
2. UGSR “Kulina” iz Doboj Juga,
3. SRD “Visoko” iz Visokog.

Ekipa USR “Blinker” Kalošević je zauzela četvrto mjesto sa istim brojem bodova kao i trećeplasirana ekipa iz Visokog, ali je u plasmanu presudila ukupna težina ulovljene ribe.

Najbolji pojedinci na ovom takmičenju su bili:
1. Kikić Josip iz Žepča,
2. Bogilović Mirsad iz Breze,
3. Koljenović Emir iz Visokog.

Dodjela nagrada i zajednički ručak organizovan je u restoranu “Tapas” u Zenici.

Čestitke svim pobjednicima i pohvale domaćinskom udruženju UGSR “Bistro” iz Zenice, kao i sudijskoj ekipi na kvalitetnom suđenju.

67 68 69 70

Loading