Karate klub Tešanj uspješno organizovao prvo polaganje za učenička zvanja.

U nedjelju, 29.01.2017. godine, u prepunoj fiskulturnoj sali Osnovne škole “Huso Hodžić” Tešanj, sa početkom u 19:00 sati, Karate klub “Tešanj” u saradnji sa Komisijom Karate saveza FBiH upriličio je polaganje za učenička zvanja u karateu, od žutog do smeđeg pojasa.

Polaganju je pristupilo preko 60 članova kluba, demonstrirajući znanje i vještine koje su stekli u proteklih nekoliko mjeseci. Bilo je ovo prvo uspješno organizovano polaganje za učenička karate zvanja pred komisijom Karate saveza FBiH, oorganizovano od strane Karate kluba Tešanj.

Svi prisutni su bili u prilici uživati u ljepotama ovoga sporta, u fantastičnoj atmosferi, sa gromoglasnim aplauzima svim članovima koji su svojim izvedbama uspjeli da zadovolje kriterije Komisije za polaganje.

 

Bilo je lijepo za vidjeti da uloženi trud i rad daju rezultate a prema izloženom, za očekivati je da nas ova djeca još dosta puta obraduju i izrastu u vrhunske sportiste a prije svega, u velike ljude.

U sklopu manifestacije, nagrađeni su najbolji kandidati na polaganju, kao i najbolji takmičari – članovi kluba koji su u prethodnom periodu najbolje predstavljali svoj klub. Na kraju, još jedno iznenađenje – prelijepa torta, u čijoj su degustaciji mogli uživati svi prisutni.

Iz Uprave kluba posebno se zahvaljuju Komisiji koja je odradila odličan posao, ali i roditeljima koji su im  ukazali svoje povjerenje i dali punu podršku u radu sa njihovom djecom. Takođe, čestitke idu i svim kandidatima, na prikazanim vještinama i na položenim zvanjima.

I mi im čestitamo a u nastavku donosimo nekoliko fotografija sa manifestacije:

 

Loading