Održana Skupština Kickboxing saveza Bosne i Hercegovine.

Jučer (nedjelja, 29.01.2017. godine) je u Sarajevu, u hotelu “Holivud”, održana Izvještajna Skupština Kickboxing saveza Bosne i Hercegovine.

Na samom početku Skupštine, Dragutin Papović je dodijelio zahvalnice Mirzi Pramenkoviću, svjetskom juniorskom prvaku u teškoj kategoriji, Kristini Čečevac za osvojeno drugo mjesto u kategoriji do 65 kg i Edinu Vučelju za osvojenu bronzanu medalju na Evropskom prvenstvu u light kontaktu.

Skupština je, nakon konstatovanja da postoji kvorum za donošenje odluka, počela sa radom i na samom početku usvojila Izvještaj sa prošle Skupštine. Sjednicom je predsjedavao potpredsjednik saveza Alija Ogrić, koji je zajedno sa delegatima donio odluke koje se tiču Kalendara takmičenja za 2017. godinu, izmjene za takmičarske kategorije konkurenciji seniora i juniora te odluke kojima se želi poboljšati rad saveza i pristupačnost informacija sa održanih državnih takmičenja.

Savezni sudija WAKO Pikoloti se također obratio prisutnim delegatima i zahvalio se novoimenovanom direktoru saveza Ismiru Pramenkoviću i njegovom sinu Mirzi za promociju ovog sporta u protekloj godini.

Donesena je odluka da direktor reprezentacije i kickbox saveza BiH, Ismir Pramenković zajedno sa selektorima reprezentacija formira Komisiju koja će zajednički napraviti prijedlog o načinu klasificiranja boraca u kategorije. Kickbox savez Bosne i Hercegovine trenutno razvija vlastiti softver gdje će se moći pratiti izvještaji sa državnih i kup takmičenja koja se održavaju u organizaciji državnog saveza.

Treba istaći da je tokom sjednica vođena rasprava u kojoj su ravnopravno učestvovali svi prisutni na Skupštini, te da su sve odluke doneseno jednoglasno.

Na početku Skupštine delegatima su se obratili i predstavnici anti-doping komisije, koji su upoznali delegate sa novim pravilima te sa mogućnostima sa kojima će se susretati borci u kickboxu ove sezone i kontrolama koje će sprovoditi agencija.

Tekst i foto: www.sport1.ba

 

Loading