Škola fudbala “TREMED” – Lijepa fudbalska priča.

U zeničkoj “Areni” je protekle sedmice odigran  je Drugi regionalni turnir “OFK ZSK – Zenica 2017” u malom fudbalu za najmlađe kategorije, pjetliće (2008. godište i mlađi) i predpionire (2006. i mlađi), uz učešće 19 klubova, sa 32 selekcije i preko 350 najmlađih nogometaša iz svih krajeva BiH. Organizator turnira bio je Omladinski fudbalski klub “ZSK 2013” iz Zenice.

Plasman po kategorijama bio je sljedeći:

U kategoriji 2008. godište i mlađi (pjetlići):
1. HŠK “Zrinjski” Zrinjski,
2.FK “Mladost” Doboj Kakanj.
3. ŠF “Sportino” Maglaj.

U kategoriji 2006. godište i mlađi (predpioniri):
1. FK  “Sarajevo” Sarajevo,
2. ŠF “Šampioni”  Ilidža, Sarajevo,
3. ŠF “TreMed” Tešanj.

Treće mjesto osvojili su dječaci sa gornje slike, ekipa sa područja naše općine, a koja gravitira mjesnim zajednicama Trepče i Medakovo, odakle je i potekla izvedenica naziva “TreMed”. Nešto više o ovom neformalnom udruženju mladih prenio nam je Samir Hasanbašić, trener i osnivač ovog udruženja:

“U želji da prenesem djeci ljepotu i sve čari zelenog travnatog terena, počeo sam rad kroz školu fudbala kao dodatnu aktivnost ispred Osnovne škole “9. Septembar” u Medakovu. Počeo sam s radom 2013. godine, sa ambicijom osnivanja udruženja koje će prerasti u prepoznatljiv klub na ovom području”

– ističe Hasanbašić i dalje dodaje:

“Trenutno imam na okupu 25 djece – predpionira. Sa ovim vrijednim mališanima sam osvojio treće mjesto na regionalnom turniru u Zenici. Želja nam je da se ne ostane samo na ovome ali ova lijepa i pozitivna priča ima i svoju drugu stranu. Zbog nedostatka finansijskih sredstava, budući da se finansiramo isključivo od članarina i nesebične pomoći roditelja, prinuđen sam da odložim osnivanje kluba  i opredijelim se na osnivanje udruženja  specifičnog naziva “TREMED”, prema nazivima mjesta Trepče i Medakovo, te se posvetim ovim mladim nadama kroz treninge, odgoj, disciplinu i razvoj ličnosti djeteta” –  rekao je na kraju razgovora naš sagovornik.

Ovo je svakako jedan pozitivan i hvale vrijedan iskorak, za koji želimo da ima i svoj nastavak, treneru Samiru Hasanbašiću i ovim dječacima želimo puno sreće i dobrih rezultata, da ustraju na svom putu i postanu uspješni sportisti i vrijedni članovi zajednice, a mi ovim putem pozivamo sve koji su u mogućnosti i žele da pomognu, da se pridruže i postanu dio ove fudbalske priče.

Loading