Aktivnosti Saveza za sport i rekreaciju osoba sa invaliditetom općine Tešanj

Proteklih dana naš Savez za sport i rekreaciju osoba sa invaliditetom imao je niz aktivnosti, što sportskih, što administrativnih.

U petak, 24.03.2017.godine, u streljani objekta “Musala” u Tešnju, sa početkom u 18:00 sati, održano je Otvoreno općinsko takmičenje u streljastvu vazdušnom puškom za osobe sa invaliditetom, u organizaciji Saveza za sport i rekreaciju osoba sa invaliditetom općine Tešanj i u saradnji sa Streljačkim klubom Tešanj. Pošto nije bilo načina da se kategorišu takmičari, svi su tretirani isto i bilježen je samo pojedinačni plasman:

  1. mjesto: Sabahudin Mahmutović (90),
  2. mjesto: Adem Ganjgo (88),
  3. mjesto: Mirsad Čaplja (69).

Prema rezultatima sa općinskog takmičenja, ekipa Saveza je u nedjelju, 26.03.2017. godine u Visokom učestvovala na 20. kantonalnom takmičenju u streljastvu za osobe sa invaliditetom, na kojem je učešće uzelo 7 općinskih saveza Zeničko-dobojskog kantona.

Naši takmičari Adem Ganjgo i Kasim Mujčinović zauzeli su treća mjesta u pojedinačnoj konkurenciji, u svojim kategorijama, dok je ekipa našeg Saveza zauzela 4. mjesto u ukupnom poretku.

Rezutati ekipno:

  1. SSR OSI Maglaj,
  2. SSR OSI Visoko,
  3. SSR OSI Zavidovići,
  4. SSR OSI Tešanj.

Prema riječima Predsjednika SSR OSI Tešanj Sabahudina Mahmutovića, domaćini u Visokom su se zaista potrudili i, pored izuzetno lijepog prijema i gostoprimstva, odlično organizovali i samo takmičenje.

Jučer (ponedjeljak, 27.03.2017.godine) u prostorijama Udruženja slijepih Tešanj, sa početkom u 18:00 sati, održana je redovna izvještajna sjednica Skupštine Saveza za sport i rekreaciju osoba sa invalidietom općine Tešanj, gdje su usvojeni izvještaji o radu u protekloj godini te doneseni planovi i dalje smjernice za  rad u 2017. godini.

 

Loading