Biciklistički klub „MTB“ Tešanj u akciji čišćenja terena.

Sa prvim sunčanim danima počele su intezivnije akcije i vožnje članova Biciklističkog kluba „MTB“ iz Tešnja. Osim rekreativne vožnje članovi ovog kluba upražnjavaju i humanitarne, ekološke, te druge akcije od društvene koristi za lokalnu i širu zajednicu.

Takva jedna akcija održana je u srijedu 29.03.2017. godine, gdje su članovi  kluba pokazali da brinu o prirodi,  tako što su umjesto vožnje bicikla odabrali da dan provedu u čišćenju putnog pojasa i jedne divlje deponije koja se nalazi uz izvorište pitke vode Ključ na Crnom vrhu nedaleko od Tešnja.

Tom prilikom biciklisti su prikupili veliku količinu otpada koji se nagomilao pored regionalnog puta Novi Šeher – Prnjavor.

Veliki broj građana Tešnja i okolnih mjesta ovaj šumski put koriste za rekreaciju, za šetanje, trčanje ili biciklizam, međutim ima i onih koji svojim nesavjesnim ponašanjem dovode do toga da se ova prirodna ljepota uništava i pretvara u smetljište.

Nadamo se da će ova akcija bar malo dovesti do toga da se umanji štetnost otpada po okolinu, ali i uticati na svijest i savjest drugih da drugi put razmisle gdje i kako će deponovati svoj otpad.

U nastavku, nekoliko fotografija sa ove akcije:

Loading