Još jedna uspješna akcija USR “Blinker” Kalošević

Povodom 22. marta – Svjetskog dana voda, vrijedni članovi i simpatizeri Udruženja sportskih ribolovaca “BLINKER” Kalošević-Tešanj zatim članovi Kluba borilačkih sportova “Borac” iz Jelaha i drugi ekološki osvješteni građani u saradnji sa učenicima Osnovne škole “Abdilvehab Ilhamija” Kalošević organizovali su radnu akciju čišćenja obala rijeke Usore i Jezera Mrkotić, pristupnih puteva kao i platoa EKO Parka u Kaloševiću i Izletišta kod Jezera Mrkotić.

Učenici osnovne škole predvođeni sa nastavnim osobljem očistili su dvorište osnovne škole, plato ispred mjesne zajednice Kalošević i Eko park, dok su ribolovci očistili obale rijeke Usore nizvodno do Jezera Mrkotić.

Pored akcije uklanjanja smeća koje su neodgovorni pojedinci bacili u prirodno okruženje, organizovano je i popravljanje stolova pod nastrešnicama Jezera Mrkotić, popravak splava i pokrivanje limom drvene nadstrešnice a pored jezera zasađeno je i dvadeset sadnica višnje.

Učesnike radne akcije posjetili su predstavnici općine Tešanj koji nisu krili svoje zadovoljstvo urađenim poslom te su učesnicima akcije uručili zaštitne rukavice, vreće za smeće i topli obrok koje je obezbjedila Općina Tešanj. Prikupljeno smeće je isti dan odveženo na gradsku deponiju u Bukvu.

Apelujemo na sve građane da se odgovorno ponašaju prema prirodi i da smeće odlažu na predviđena mjesta bez zagađivanja životnog prostora.

Ribolovci i drugi građani su nakon akcije nastavili druženje uz isprobavanje ribolovnih i streljačkih vještina. Riba je radila odlično a strijelci su pokazali da su u izvrsnoj formi.

Bistro!

Loading