TRK “Tešanj” – Pobjeda naših mladih ragbista.

U subotu, 04.03.2017. godine, na stadionu “Kamberovića polje” u Zenici, a u okviru obilježavanja jubileja 45 godina Ragbi kluba “Čelik”, odigrana je prijateljska utakmica između domaćina iz Zenice i ekipe HARK “Mladost” iz Zagreba. Iako rezultat nije bio u prvom planu, napomenimo da su gosti bili raspoloženiji i pobijedili u ovoj utakmici (rezultat 31 : 45).

Ono što je za nas bilo daleko značajnije je da su naši mladi ragbisti iz Ragbi kluba “TRK” Tešanj (kadetska selekcija) takođe odigrali prijateljsku utakmicu protiv svojih vršnjaka iz Zagreba. Dugo smo čekali i taj trenutak, da naša djeca odigraju međunarodnu ragbi utakmicu i evo, dočekali smo, svakako da je i ovdje rezultat bio u drugom planu ali moramo istaći: pobjeda rezultatom 40:25.

Prma riječima Safeta Čerima, bilo je ovo jedno predivno druženje sa prijateljima iz Zagreba, kao i sa domaćinom ali i potvrda da se u najmlađem ragbi klubu u BiH radi ispravno i korak po korak.

Čestitamo našim mladim ragbistima, kao i svim sudionicima ovog druženja, sa napomenom da ih bude još i  više ubuduće a iz Ragbi kluba “TRK” i poziv svima koji žele da se pridruže, da dođu na treninge jer nas sve čeka još mnoštvo ovakvih utakmica.

Loading