Karate klub Tešanj na turniru u Sarajevu.

Takmičari Karate kluba Tešanj su jučer (subota, 22.04.2017.godine) učestvovali na Karate World Grand prix “Alija Izetbegović”, održanom u Sarajevu, u Olimpijskoj dvorani “Zetra”, u tehničkoj organizaciji Univerzitetskog karate kluba “Bosna” Sarajevo, te Karate saveza Kantona Sarajevo i Karate saveza BiH.

Ovaj turnir je tradicionalnog karaktera i održava se svake godine, povodom dana grada Sarajeva. Ove godine organizator, UKK “Bosna” slavi svoj jubilarnih, 50 godina uspješnog rada.

Turnir je ove godine okupio 76 klubova i 1404 takmičara iz zemalja okruženja, koji su odmjerili snage na 8 borilišta. Takođe svoje nastupe su imale reprezentacije Crne Gore, Makedonije, Mađarske te Bosne i Hercegovine.

Naši mladi karatisti su i ovaj put bili na visini zadatka, iako je konkurencija bila zaista prejaka, ipak su se penjali na pobjednička postolja. Osvojene su dvije medalje:

  • Salkičević Ajdin, 3. mjesto, bronzana medalja.
  • Mustafić Muhamed, 3. mjesto, bronzana medalja.

Naš takmičar Ajdin Salkičević imao je nesretan slučaj u toku takmičenja – lom desne ruke. Uspješno je hospitaliziran na Kliničkom centru bolnice na Koševu. Iz kluba se ovim putem još jednom zahvaljuju organizatoru na brzoj organizaciji i intervenciji ekipe hitne pomoći. Našem Ajdinu želimo brz oboravak i povratak na tatami a takođe čestitamo cijeloj ekipi, sa željom da nas opet što prije obraduju uspjesima i dobrim rezultatima.

 

Loading