Takmičenje u ribolovu.

Danas (nedjelja, 30.04.2017.godine) sa početkom u 09:00 sati, na ribolovnoj stazi sportsko turističkog kompleksa “Jezero Mrkotić” u Mrkotiću, općina Tešanj, održano je Udruženjsko takmičenje u sportskom ribolovu za članove USR “Blinker” Kalošević-Tešanj, u disciplini “ulov ribe udicom na plovak”.

Dobar odziv takmičara i lijepo vrijeme bili su presudni faktor za kvalitetu takmičenja. Takmičenju je pristupilo četrdeset pet “seniora” i sedam “kadeta” što čini ukupan broj od pedeset dva takmičara.

Takmičenje je otvorio zamjenik predsjednika Upravnog odbora Udruženja Mirsad Ramić koji je prisutnim takmičarima uputio riječi dobrodošlice i svima zaželio dobre ulove uz sportsko i fer nadmetanje. Da sve bude regularno i u skladu sa propisima pobrinula se sudijska ekipa u sastavu Muharem Hatkić, Adem Bobarić i Rizvanović Hamdo.

Prvi sat takmičenja ostaće upamćen po aktivnosti “šarana”, šest komada je ulovljeno sa težinama od 1,5 do 2,5 kg. Isti su vagani i vraćani u jezero odmah, bez zadržavanja u mrežama čuvarkama. Preostala dva sata do kraja takmičenja lovio se keder i klen.

U 13,00 sati označen je kraj takmičenja, pristupilo se vaganju ulova i sumiranju rezultata. Bogata trpeza jela i pića pripremljenih u “Pekari kod Avde” Kalošević, servirana je prisutnim takmičarima, gostima i simpatizerima udruženja. Sve čestitke kuharima i osoblju pekare “Kod Avde”. Nakon ručka upriličeno proglašenje pobjednika i dodjela nagrada i priznanja. Ostvareni su slijedeći plasmani:

KADETI:
1. Amel Kadušić (Oraš Planje) 1490 gr
2. Almin Ćemanović (Kalošević) 1095 gr
3. Hakija Letić (Kalošević) 910 gr
4. Emrah Davarović (Kalošević) 670 gr
5. Ernad Cerovac (Mrkotić) 135 gr

SENIORI:
1. Enes Mujčinović (Kalošević) 4230 gr
2. Mirsad Čaplja (Mrkotić) 2588 gr
3. Salih Đuherić (Mrkotić) 2260 gr
4. Senad Bošnjak (Kalošević) 2240 gr
5. Selvedin Mušija (Kakanj) 1915 gr

Uručena su priznanja za Majstora staze (Enes Mujčinović), Najmlađi učesnik (Amar Mahalbašić) i Eko ribolovac (Haris Alkaz), kao i zahvalnice za učešće na takmičenju.

Takmičenje je uveličano prisustvom Džafera Alkaza iz Vukova, dugogodišnjeg ribolovca i ljubitelja prirode koji je sve prisutne takmičare počastio pićem i Udruženju uručio vrijednu novčanu donaciju na čemu mu se ovom prilikom iskreno zahvaljujemo.

Sezona ribolova na “Jezeru Mrkotić” počinje 06.05.2017.godine (subota) te ovom prilikom pozivamo sve ljubitelje ribolova da dođu i isprobaju svoje ribolovne vještine. Sezona traje do kraja oktobra tekuće godine a ribolov je dozvoljen subotom i nedeljom od 07:00 do 19:00 sati.

Do slijedećeg takmičenja iz USR “Blinker” poručuju: Bistro!

 

Loading