Turnir u streljaštvu za učenike osnovnih škola.

Streljački klub  Tešanj ovog vikenda organizuje tradicionalno takmičenje u streljaštvu serijskom vazdušnom puškom za učenike osnovnih škola, a u sklopu manifestacije „Tešanjsko proljeće“.

Iz Streljačkog kluba Tešanj pozivaju  sve zainteresovane da se prijave za takmičenje, prema sljedećim kriterijima:

Turnir u streljaštvu serijskom vazdušnom puškom, cal 4,5 mm, na udaljenosti od 10 metara, stav stojeći, koje će se održati dana: 29.04.2017. godine (subota) u streljani na objektu “Musala” u Tešnju,  sa početkom u 10:00 sati.

Na takmičenju mogu učestvovati učenici osnovnih škola od 5. do zaključno 9. razreda (djevojčice i dječaci).

Takmičenje je ekipno i pojedinačno. Ekipu čine 3 (tri) takmičara. Jedna škola može prijaviti jednu ekipu koja može biti mješovitog sastava i maksimalno 7 takmičara u pojedinačnoj konkurenciji. Rezultati iz ekipnog plasmana takmičarima se računaju u pojedinačne rezultate.

Za takmičenje je predviđeno 5 (pet) dijabola za trening (upucavanje) i 10 (deset) dijabola za takmičenje. Vrijeme gađanja 15 minuta.

Svaka škola mora odrediti vođu ekipe (uposlenik škole) koji će se starati o sigurnosti i disciplini svojih predstavnika.

Organizator će na račun troškova prijevoza za svaku školu obezbjediti novčani bon u iznosu od 20,00 KM, koji će se moći realizovati na benzinskoj stanici „HIFA“ – Krndija.

Domaćin takmičenja Streljački klub Tešanj obezbjeđuje prostor za takmičenje, naoružanje, mete, municiju, hranu i napitke za učesnike. Takmičari koji imaju vlastito naoružanje mogu isto koristiti na takmičenju.

Organizator će obezbjediti sudije na liniji gađanja, komisiju za zbrajanje pogodaka i lica koja će vršiti popisivanje meta.

Takmičenje će biti medijski najavljeno i praćeno od strane lokalnih medija.

Za najuspješnije takmičare domaćin takmičenja obezbjeđuje nagrade i diplome.

Ekipno

  1. Mjesto – pehar i diploma
  2. Mjesto – diploma
  3. Mjesto – diploma

Pojedinačno

Djevojčice

  1. Mjesto – zlatna medalja i diploma
  2. Mjesto – srebrna medalja i diploma
  3. Mjesto – brončana medalja i diploma

Dječaci

  1. Mjesto – zlatna medalja i diploma
  2. Mjesto – srebrna medalja i diploma
  3. Mjesto – brončana medalja i diploma

U cilju što kvalitetnije organizacije i pripreme takmičenja molimo Vas da prijave vaših takmičara dostavite najkasnije do 22.04.2017. godine na e-mail adresu sktesanj@gmail.com. Sve dodatne informacije možete dobiti na tel broj: 061/277-424 (Predsjednik kluba)  ili 062/460-113 (Sekretar kluba).

Loading