USR “Blinker” Kalošević – Ekološka akcija “Posadimo život”.

Udruženje sportskih ribolovaca “Blinker” Kalošević-Tešanj, povodom obilježavanja 22. aprila – Svjetskog dana planete zemlje, a osnovu Plana rada Udruženja za 2017. godinu, organizuje ekološku akciju pod nazivom “Posadimo život”.

Akcija će se održati u subotu, 22.04.2017. godine, sa početkom u 09:00 sati, Zborno mjesto – “Jezero Mrkotić”. Učesnici akcije su dužni sa sobom ponijeti odgovarajući alat i pribor potreban za izvođenje radova tokom sađenja sadnica.

Tokom izvođenja akcije članovi Udruženja će na obalama rijeke Usore izvršiti sađenje sadnica sa ciljem ozelenjivanja obala rijeke Usore i jezera Mrkotić. Planirano je da se na obalama rijeke Usore koje razdavajaju Usoru i Jezero Mrkotić izvrši sađenje raznih vrsta sadnica radi učvršćivanja erozivne obale i stvaranja ljepšeg okruženja.

U akciji pored ribolovaca učestvuju i članovi Omladinskog udruženja “Mladi Mrkotić” iz Mrkotića, kao i ekološki osvješteni građani Mjesne zajednice Mrkotić. Pozivamo sve članove i simpatizere Udruženja sportskih ribolovaca «Blinker» Kalošević, kao i druge zainteresovane građane, da svojim prisustvom na akciji daju svoj doprinos obilježavanju Svjetskog dana planete zemlje.

Sportski ribolovni pozdrav – Bistro!

Loading