XVII kolo Prve rukometne lige F BiH – grupa “Sjever”: Naši rukometaši odigrali neriješeno.

Proteklog vikenda nastavljeno je takmičenje u Prvoj rukometnoj ligi Federacije BiH – grupa “Sjever”, u kojoj se takmiči naš Rukometni klub “Bosna TS ” Tešanj, koji je, okviru ovog kola, na svom terenu ugostio ekipu iz Žepča.

Ova utakmica odigrana je juče (nedjelja, 09.04.2017. godine), u sportskoj dvorani JU “SRC” Tešanj, sa početkom u 17:00 sati, a završena je rezultatom 28:28 (poluvrijeme 16:17).

Mlada i poletna ekipa iz Žepča je odmah na početku najavila da je došla po bodove tako da prvo poluvrijeme i završava jednim golom prednosti za goste (16:17). Međutim, u drugom poluvremenu puleni Avdije Adžamije serijom od 4:0 preokreću rezultat i u nastavku kontroliraju igru, održavajući prednost od 3 gola razlike. Tako su nastavili sve do samog kraja, kada utakmica postaje dosta nervoznija, sa po jednim direktnim crvenim kartonom na obje strane i dosta isključenja od dva minuta.

U ključnim momentima, ponajbolji igrač domaće ekipe Omahić ne koristi dvije odlične prilike, što gosti u kontranapadima pretvaraju u pogotke, te sa još jednim dosuđenim sedmercom u zadnjim sekundama utakmice izjednačavaju rezultat.

Kod domaće ekipe naročito su se istakli Omahić Enver i Klis Imad sa po 7 pogodaka, dok je je u ekipi Žepča nerješiva enigma bio Jozinović Stjepan koji je postigao 15 pogodaka. Raspoloženi su bili i golmani kod obje ekipe, a posebno naš Armin Sinanović koji  je sakupio preko 15 uspješnih intervencija i dva odbranjena sedmerca.

U nastavku rezultati ostalih utakmica 17. kola:

TEŠANJ: RK “Bosna TS” – RK “Žepče” 28:28,
GRAČANICA: RK “Gračanica” – ORK “Lukavac” 42:18,
SANSKI MOST: RK “Sana 7” – RK “Gradačac” 28:24,
KAKANJ: RK “Kakanj” – RK “Krivaja 2” Zavidovići 50:26,
TUZLA:  RK “Sloboda Solana” – ŠR “Čelik Junior” Zenica -:-
Slobodna je bila ekipa RK “Bihać”.

Loading