Karate klub Tešanj uspješan na turniru u Usori.

Takmičari Karate kluba Tešanj su jučer (nedjelja, 14.05.2017. godine), učestvovali na 8. međunarodnom karate turniru “Usora 2017”, koji se održava u sportskoj dvorani na Sivši, općina Usora. Tehnički organizator ovog turnira bio je Karate klub “Usora”, u saradnji sa Karate savezom Federacije BiH i Karate savezom BiH. Turnir se održava već 8 godina i ima tradicionalni karakter a ove godine okupio je 392 takmičara iz 31 kluba, koji su odmjerili snage na tri borilišta.

Naši vrijedni takmičari su i ovaj put bili na visini zadatka i osvojili pregršt medalja, dok su u ekipnom plasmanu osvojili drugo mjesto, sa samo nekoliko bodova zaostatka od prvoplasirane ekipe.

Zlatne medalje su osvojili:

Salkičević Adnan, Šišić Eldin, Saltagić Lamija, Đonlagić Ajna, KATE ekipno dječaci (Adnan Salkičević, Anes Prnjavorac i EldinŠišić), KATE ekipno djevojčice (Dženita Halilović, Ermelina Bahtić i Emina Begunić), KATE ekipno djevojčice (Lejla Podrugović, Najla Mahmutović i Lamija Saltagić), KATE ekipno djevojčice (Ajdina Ramić, Lejla Čabrić i Ajna Đonlagić).

Srebrne medalje:

Ramić Ajdina, Ostrvica Anis, Alispahić Ahmed, Bećirović Lamija, Čabrić Lejla, Halilović Dženita, Kalabić Hasan, Lihić Arnes, Softić Amar, KATE ekipno dječaci (Faris Hadžiedhemović, Alija Kadrić i Kenan Ramić).

Bronzane medalje:

Makarević Mirela, Salkičević Adnan, Bahtić Ermelina, Begunić Emina, Bešo Mevlida, Podrugović Lejla, Omerbašić Ismail, Prnjavorac Anes, KATE ekipno dječaci (Ismail Omerbašić, Ahmed Alispahić i Faris Torić).

Iz Karate kluba Tešanj se zahvaljuju organizatoru, za kojeg kažu da se istinski potrudio da takmičenje bude na vrhunskom nivou i sjajno organizovano.

Čestitamo našim mladim takmičarima na postignutim rezultatima i osvojenim medaljama, sa željom da im i ovo bude dodatni motiv da ostanu u takmičarskoj formi te nas i na sljedećim takmičenjima obraduju dobrim rezultatima.

 

Loading