Najava aktivnosti naših strijelaca.

Narednog vikenda, tačnije u subotu, 06.05.2017. godine, sa početkom u 10:00 sati, u Zavidovićima se održava posljednje, 5. kolo Međuopćinske lige u streljaštvu. U ovom kolu domaćin je Streljački klub “Zavidovići”a osim domaćina, u ovoj ligi učestvuju još i SK “Tešanj”, SK “Zigana” Tešanj, SK “Doboj Jug” i SK “OSI Maglaj”.

Već sljedećeg vikenda, na redu je treće kolo Streljačke lige općine Tešanj, koje će se održati u subotu, 13.05.2017. godine, dok u nedjelju, 14.05.2017. godine, članovi naših streljačkih klubova “Tešanj”, “Zigana” i “Paljuge” zajedno putuju u Sarajevo, gdje će nastupiti na takmičenju u streljaštvu serijskom vazdušnom puškom, koje se održava u okviru obilježavanja Dana općine Centar Sarajevo.

Organizator ovog takmičenja je Streljački klub “Sarajevo”, koji djeluje od 1948. godine i predstavlja najuspješniji streljački klub u Bosni i Hercegovini, koji je iznjedrio mnogo reprezentativaca BiH i bivše države, od kojih je najpoznatiji Nedžad Fazlija, olimpijac i najuspješniji strijelac u istoriji BiH.

Sigurni smo da će naši strijelci na najbolji način predstaviti svoje klubove i svoju općinu Tešanj a svakako i sklopiti nova prijateljstva i prikupiti vrijedna iskustva.

Sretno.

Loading