Odlični rezultati naših ribolovaca.

Jučer (nedjelja, 07.05.2017.godine) na ribolovnoj stazi “Lađenica” u Sarajevu, u organizaciji Sportsko-ribolovnog saveza Federacije Bosne i Hercegovine održano je KUP-takmičenje u sportskom ribolovu – disciplina “ulov ribe udicom na plovak”.

Takmičenju je pristupilo trinaest ekipa iz Federacije BiH.

Uzuzetno lijep ambijent ribarske staze “Lađenica”, ljubazni domaćini, dobra sudijska organizacija, te dan bez kiše stvorili su odlične preduslove za dobro takmičenje.

Takmičenje je trajalo četiri sata, uslovi odlučni, voda mirna bez vjetra, ribolovci su uglavnom lovili “karasa” i “babušku”. Nakon zadnjeg zvučnog signala od strane sudija, takmičenje je završeno, pristupilo se vaganju ulova i sumiranju rezultata.

Ostvaren je slijedeći poredak:
1. SRD “Jelah” Tešanj (Pilav, Širbegović i Travančić)
2. USR “Glavatica” Jablanica (Bekrić, Arfadžan, Šehić)
3. USR “Blinker” KAlošević-Tešanj (Čaplja, Sejdić i Mušija)

Ribolovci iz Tešnja su osvojili prvo i treće mjesto u Federaciji BiH i ovom prilikom čestitamo takmičarskim ekipama iz Tešnja.

Dan ranije, u subotu 06.05.2017. godine,  na istoj ovoj stazi održano je i prvenstvo Federacije BiH u sportskom ribolovu u disciplini – ulov ribe udicom na plovak, na kojem su naši ribolovci iz  SRD “Jelah” Tešanj osvojili prvo mjesto, te još jednom pokazali da su istinski šampioni u sportskom ribolovu.

Bistro.

Loading