Titula se slavi ali predaha nema.

Titula Prvaka Druge lige “Centar” stigla je u Tešanj tri kola prije kraja, nakon gostovanja “TOŠK”-a u Hrasnici, a spektakularno je proslavljena sedam dana kasnije, na tešanjskim “Lukama”  nakon utakmice sa Žepčom. Slavlje navijača i dalje traje ali Uprava i stručni štab nemaju vremena za preveliko slavlje.

Već se planiraju pripreme za Prvu ligu a uporedo traje i organizacija obilježavanja 90 godina postojanja. Posla ima i previše a vremena taman toliko za realizaciju ideje o stabilnom prvoligašu. Na tabeli Prve lige Federacije BiH vidljivo je koje ekipe čekaju “TOŠK”-a od jeseni. Pet posljednjih ekipa sa ove tabele napušta takmičenje i seli u Drugu ligu.

                             Tabela Prve lige Federacije BiH

 

Naravno, treba privesti kraju i ovosezonska takmičenja, već sutra (subota) je gostovanje u Vitkovićima, (najvjerovatnije sa podmlađenom ekipom),  a u srijedu je i KUP utakmica sa komšijama iz Usore. Na tabeli Druge lige “Centar” vidljivo je da je titula nadmoćno osvojena.

               Tabela Druge lige Federacije BiH – grupa “Centar”

Svakako još jednom čestitamo i našem “TOŠK”-u želimo puno sreće i uspjeha u Prvoj ligi, a naravno da se i na dostojanstven način obilježi vrijedan jubilej: 90 godina postojanja najstarijeg sportskog kolektiva na području općine Tešanj. Počelo je odlično, titulom prvaka, a iz “TOŠK”-a obećavaju nastavak koji željno iščekujemo!

 

Loading