Memorijalni međunarodni turnir “Ibrahim Đonlagić – Ibro”.

Narednog vikenda na stadionu “Šibovi” u Jelahu održava se 8. Memorijalni međunarodni turnir “Ibrahim Đonlagić – Ibro”. Nakon brojnih uspjeha na međunarodnim i turnirima u Bosni i Hercegovini, Školu fudbala FK “Borac” iz Jelaha očekuje i organizacija ovog turnira.

Već devetu godinu za redom, turnir se održava u pomen bivšem sportskom radniku Ibrahimu Đonlagiću, koji je sav svoj rad u sportu usmjerio u razvoj upravo mladih igrača.

Turnir je memorijalnog i međunarodnog karaktera, početak je zakazan za petak, 30.06.2017. godine a trajaće do nedjelje, 02.07.2017. godine.  Sve upućuje na to da će ovo biti vrlo uspješan i kvalitetan turnir u organizaciji FK “Borac” iz Jelaha, koji ima jednu od najaktivnijih, najmasovnijih i najkvalitetnijih omladinskih škola fudbala/nogometa u ovom dijelu države.

Moramo napomenuti da ovi uspjesi škole fudbala i organizacija ovako kvalitetnog turnira ne bi bila moguća bez izvrsne saradnje Upravnog odbora kluba, trenera i izuzetno vrijednih roditelja koji su zajedničkim naporima stvorili odlične uslove za treniranje mladih igrača i stvaranje budućih šampiona. Ovo je najbolji dokaz da borčeva uzrečica „U životu je važno biti Borac“ predstavlja jedan ispravan put ka stvaranju boljih uslova za našu budućnost.

Želimo puno sreće domaćinima u organizaciji turnira i što bolji plasman takmičarskih ekipa i naravno, fer i sportsku borbu svim učesnicima i neka pobijedi najbolji.

Loading